Receptek

  • Héjas egész burgonya ricottával és narancsos-pisztáciás öntettel

Héjas egész burgonya ricottával és narancsos-pisztáciás öntettel

Elkészítés

A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat, de a javasolt sütési idő felénél vegyük ki őket. Vágjuk félbe őket és vájjuk ki a közepüket. A kivájt burgonyát keverjük össze a rukkolával, a rukkolapestóval és a ricottával. Ízesítsük sóval, borssal és chiliporral. Töltsük vissza a tölteléket a burgonyákba, majd süssük őket 220 °C-os sütőben 10 percig. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, és fűszerezzük ízlés szerint. Helyezzünk két fél burgonyát egy tányérra, locsoljuk meg az öntettel, majd tálaljuk.

Elkészítési tipp

Köretként is tökéletesen megállja a helyét -  a húsimádóknak tálaljuk báránysültekhez vagy más sült húsokhoz.