Héjas egész burgonya ricottával és narancsos-pisztáciás öntettel - Aviko Food Service
Héjas egész burgonya ricottával és narancsos-pisztáciás öntettel - Aviko Food Service
Elkészítés
A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat, de a javasolt sütési idő felénél vegyük ki őket. Vágjuk félbe őket és vájjuk ki a közepüket. A kivájt burgonyát keverjük össze a rukkolával, a rukkolapestóval és a ricottával. Ízesítsük sóval, borssal és chiliporral. Töltsük vissza a tölteléket a burgonyákba, majd süssük őket 220 °C-os sütőben 10 percig. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, és fűszerezzük ízlés szerint. Helyezzünk két fél burgonyát egy tányérra, locsoljuk meg az öntettel, majd tálaljuk.
Elkészítési tipp
Köretként is tökéletesen megállja a helyét - a húsimádóknak tálaljuk báránysültekhez vagy más sült húsokhoz.
Hozzávalók
- 10
Aviko Héjas egész burgonya
- 700 g ricotta
- 500 g narancs, gerezdekre bontva és a gerezdek meghámozva
- 150 ml repceolaj
- 100 g rukkola
- 100 g pisztácia, aprítva
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 50 g rukkola pesto
- só, bors, őrölt chili paprika
- chili pehely
Elkészítés
A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az
Aviko Héjas egész burgonyákat, de a javasolt sütési idő felénél
vegyük ki őket. Vágjuk félbe őket és vájjuk ki a közepüket. A
kivájt burgonyát keverjük össze a rukkolával, a rukkolapestóval és
a ricottával. Ízesítsük sóval, borssal és chiliporral. Töltsük
vissza a tölteléket a burgonyákba, majd süssük őket 220 °C-os
sütőben 10 percig. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, és
fűszerezzük ízlés szerint. Helyezzünk két fél burgonyát egy
tányérra, locsoljuk meg az öntettel, majd tálaljuk.
Elkészítési tipp
Köretként is tökéletesen megállja a helyét - a
húsimádóknak tálaljuk báránysültekhez vagy más sült
húsokhoz.