Receptek az Aviko Food Service-től

  • Töltött Aviko héjas egész burgonya brie sajttal, pancetta szalonnával és lilahagyma-lekvárral

Héjas egész burgonya brie sajttal, pancetta szalonnával és lilahagyma-lekvárral - Aviko Food Service

Héjas egész burgonya brie sajttal, pancetta szalonnával és lilahagyma-lekvárral - Aviko Food Service Elkészítés A lilahagyma-lekvárhoz: Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, keverjük bele a szeletelt lilahagymát és süssük 5 percig. Adjuk hozzá a vörösborecetet és a cukrot, majd lassú tűzön forraljuk 20 percig, gyakran kevergetve, nehogy a cukor odaégjen. A csomagolásnak megfelelően készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Süssük készre a pancettát. Vágjuk félbe a burgonyákat és tegyük a tetejére a csíkokra vágott brie sajtot. Süssük vagy grillezzük 2 percig, amíg a sajt megolvad. Halmozzuk a tetejére a pancettát, a lilahagymalekvárt és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Elkészítési tipp Egy egészségesebb változatért a lekvár helyett adjunk hozzá szőlőt vagy újhagymát. Használhatunk helyi vagy különlegesebb sajtokat is a személyreszabott feltétek érdekében.

Elkészítés

A lilahagyma-lekvárhoz: Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, keverjük bele a szeletelt lilahagymát és süssük 5 percig. Adjuk hozzá a vörösborecetet és a cukrot, majd lassú tűzön forraljuk 20 percig, gyakran kevergetve, nehogy a cukor odaégjen. A csomagolásnak megfelelően készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Süssük készre a pancettát. Vágjuk félbe a burgonyákat és tegyük a tetejére a csíkokra vágott brie sajtot. Süssük vagy grillezzük 2 percig, amíg a sajt megolvad. Halmozzuk a tetejére a pancettát, a lilahagymalekvárt és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Egy egészségesebb változatért a lekvár helyett adjunk hozzá szőlőt vagy újhagymát. Használhatunk helyi vagy különlegesebb sajtokat is a személyreszabott feltétek érdekében.