Receptek az Aviko Food Service-től

  • Aviko héjas burgonya pizza feltéttel töltve

Héjas burgonya pizza - Aviko Food Service

Héjas burgonya pizza - Aviko Food Service Elkészítés A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben és pároljuk üvegesre a hagymákat 5 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszerkeveréket és a pepperonit, pirítsuk együtt 1-2 percig, majd öntsük hozzá a darabolt paradicsomot. Forraljuk fel, majd főzzük lassú tűzön 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Fűszerezzük ízlés szerint. Egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és addig pirítsuk rajta a gombákat, amíg megpuhulnak. Vágjuk félbe a burgonyákat, és mindegyikre tegyünk szószt és egy maroknyi mozzarellát. Rövid időre tegyük a sütőbe vagy grillre a burgonyákat, hogy megolvadjon a sajt. Tálaljuk a főtt gombával és friss bazsalikommal megszórva. Elkészítési tipp Egy egészségesebb változat érdekében helyettesítsük a pepperonit tonhalkonzervvel, vagy tálaljuk a burgonyákat a kedvenc pizzafeltétünkkel. Aki pikánsan szereti, adjon hozzá friss jalapeno paprikát vagy chili pelyheket!

Elkészítés

A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben és pároljuk üvegesre a hagymákat 5 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszerkeveréket és a pepperonit, pirítsuk együtt 1-2 percig, majd öntsük hozzá a darabolt paradicsomot. Forraljuk fel, majd főzzük lassú tűzön 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Fűszerezzük ízlés szerint. Egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és addig pirítsuk rajta a gombákat, amíg megpuhulnak. Vágjuk félbe a burgonyákat, és mindegyikre tegyünk szószt és egy maroknyi mozzarellát. Rövid időre tegyük a sütőbe vagy grillre a burgonyákat, hogy megolvadjon a sajt. Tálaljuk a főtt gombával és friss bazsalikommal megszórva.

Elkészítési tipp

Egy egészségesebb változat érdekében helyettesítsük a pepperonit tonhalkonzervvel, vagy tálaljuk a burgonyákat a kedvenc pizzafeltétünkkel. Aki pikánsan szereti, adjon hozzá friss jalapeno paprikát vagy chili pelyheket!