Receptek az Aviko Food Service-től

  • Halfasírt csípős uborkás édesburgonya salátával

Halfasírt csípős uborkás édesburgonya salátával - Aviko Food Service

Halfasírt csípős uborkás édesburgonya salátával - Aviko Food Service A halat curry pasztával, lime levével, sóval, tojással, korianderrel, halszósszal robotgépben pépesítjük (nem kell túl finomra). Hozzáadjuk a ceruzababot és a megtisztított garnélát. Eldolgozzuk és fasírtokat formázunk belőle. A kígyóuborkát meghámozzuk, magját kikaparjuk és vékony szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén vékonyra vágott chilit és a lilahagymát. A lime levét, cukrot, sót kevés vizet felforraljuk és kicsit besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a koriander és a menta levelét vékony csíkokra vágva. Ha kihűlt, elkeverjük az uborkás raguval. Az édesburgonyát kisütjük. Összeforgatjuk a kész uborkasalátával. A halfasírtokat kevés zsiradékon aranybarnára sütjük. A halfasírtokat tálra rendezzük és kis tálkában mellé kínáljuk az édesburgonyás uborkasalátát.

Elkészítés

A halat curry pasztával, lime levével, sóval, tojással, korianderrel, halszósszal robotgépben pépesítjük (nem kell túl finomra). Hozzáadjuk a ceruzababot és a megtisztított garnélát. Eldolgozzuk és fasírtokat formázunk belőle. A kígyóuborkát meghámozzuk, magját kikaparjuk és
vékony szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén vékonyra vágott chilit és a lilahagymát. A lime levét, cukrot, sót kevés vizet felforraljuk és kicsit besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a koriander és a menta levelét vékony csíkokra vágva. Ha kihűlt, elkeverjük az uborkás raguval. Az édesburgonyát kisütjük. Összeforgatjuk a kész uborkasalátával. A halfasírtokat kevés zsiradékon aranybarnára sütjük. A halfasírtokat tálra rendezzük és kis tálkában mellé kínáljuk az édesburgonyás uborkasalátát.