Halfasírt csípős uborkás édesburgonya salátával - Aviko Food Service
Halfasírt csípős uborkás édesburgonya salátával - Aviko Food Service
A halat curry pasztával, lime levével, sóval, tojással, korianderrel, halszósszal robotgépben pépesítjük (nem kell túl finomra). Hozzáadjuk a ceruzababot és a megtisztított garnélát. Eldolgozzuk és fasírtokat formázunk belőle. A kígyóuborkát meghámozzuk, magját kikaparjuk és
vékony szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén vékonyra vágott chilit és a lilahagymát. A lime levét, cukrot, sót kevés vizet felforraljuk és kicsit besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a koriander és a menta levelét vékony csíkokra vágva. Ha kihűlt, elkeverjük az uborkás raguval. Az édesburgonyát kisütjük. Összeforgatjuk a kész uborkasalátával. A halfasírtokat kevés zsiradékon aranybarnára sütjük. A halfasírtokat tálra rendezzük és kis tálkában mellé kínáljuk az édesburgonyás uborkasalátát.
Hozzávalók
- Fehér tengeri halfilé kg 0,25
- Garnéla, nyers kg 0,15
- Vörös curry paszta, zöldcitrom
- levél, zöldcitrom, koriander ízlés szerint
- Tojás db 1
- Halszósz, só, olaj ízlés szerint
- Ceruzabab kg 0,03
- Kígyóuborka kg 0,25
- Chili paprika db 1
- Lilahagyma kg 0,05
- Lime, cukor, koriander levél, menta ízlés szerint
- Édesburgonya
kg 0,25
Elkészítés
A halat curry pasztával, lime levével, sóval, tojással,
korianderrel, halszósszal robotgépben pépesítjük (nem kell túl
finomra). Hozzáadjuk a ceruzababot és a megtisztított garnélát.
Eldolgozzuk és fasírtokat formázunk belőle. A kígyóuborkát
meghámozzuk, magját kikaparjuk és
vékony szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén vékonyra vágott
chilit és a lilahagymát. A lime levét, cukrot, sót kevés vizet
felforraljuk és kicsit besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a koriander és a menta levelét vékony csíkokra vágva. Ha
kihűlt, elkeverjük az uborkás raguval. Az édesburgonyát
kisütjük. Összeforgatjuk a kész uborkasalátával. A halfasírtokat
kevés zsiradékon aranybarnára sütjük. A halfasírtokat tálra
rendezzük és kis tálkában mellé kínáljuk az édesburgonyás
uborkasalátát.