Gourmet smørrebrød (dán nyitott szendvics) curry remouláddal és Gouda sajtkarikákkal
Összetevők
1 adag
- 3 db Aviko Gouda sajtkarikák ropogós panírban (Gouda Cheese Rings)
- 1 marhahúspogácsa (kb.150 g)
- 1 szelet kézműves kenyér, pirítva
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 teáskanál currypor
- 1 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez
- Só és bors ízlés szerint
- Friss kapor, apróra vágva a díszítéshez
- 1 teáskanál tárkony, apróra vágva (ízlés szerint kihagyható)
A pácolt uborkához
- 1 rész cukor
- 2 rész ecet
- 3 rész víz
- 1 uborka, vékony szeletekre vágva
A curry remouládhoz
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál curry paszta vagy currypor
- 1 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál citromlé
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A Gouda sajtkarikák elkészítése
A Gouda sajtkarikákat a csomagoláson található javaslat szerint készítjük el. Sütés után papírtörlőre helyezzük, hogy lecsöpögjenek.
Az uborka pácolása
A páclé (1-2-3 pácként is ismert az összetevők arányai alapján) elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a cukrot, ecetet és vizet, majd hozzáadjuk az uborkaszeleteket. Legalább 30 percig hagyjuk pácolódni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A curry remulád elkészítése
A curry remulád elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a majonézt, curry pasztát, finomra vágott mogyoróhagymát, petrezselymet és citromlevet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.
A marhahúspogácsa sütése
A marhahúspogácsát sóval, borssal és egy kevés curryporral ízesítjük. Egy serpenyőben közepesen magas hőfokon olívaolajat hevítünk, és a húspogácsát a kívánt mértékig sütjük át.
A kenyér pirítása
A kenyérszeletet megkenjük olívaolajjal, majd aranyszínűre és ropogósra pirítjuk.
A Smørrebrød összeállítása
A pirított kenyérre bőségesen kenünk curry remuládot, majd a megsült marhahúspogácsát a tetejére helyezzük. Erre kerülnek a marinált uborkaszeletek, amelyeket kapribogyóval és apróra vágott tárkonnyal szórunk meg. A Smørrebrød-öt Aviko Gouda sajtkarikákkal koronázzuk meg. Végül friss petrezselyemmel és kaporral díszítjük.
Tipp a séftől
A fűszeres curry remoulád, a gazdag ízű marhahús és a savanykás pácolt uborka kombinációja a ropogós Gouda sajtkarikákkal egy ízekben gazdag, dán ihletésű különlegességgé varázsolja ezt a Smørrebrødöt, mely tökéletes választás egy különleges alkalomra vagy ínyenc étkezésre.