gourmet_smorrebrod_dan_nyitott_szendvics_curry_remouladdal_es_gouda_sajtkarikakkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Gourmet smørrebrød (dán nyitott szendvics) curry remouláddal és Gouda sajtkarikákkal

Összetevők

1 adag

  • 3 db Aviko Gouda sajtkarikák ropogós panírban (Gouda Cheese Rings)
  • 1 marhahúspogácsa (kb.150 g)
  • 1 szelet kézműves kenyér, pirítva
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss kapor, apróra vágva a díszítéshez
  • 1 teáskanál tárkony, apróra vágva (ízlés szerint kihagyható)

A pácolt uborkához

  • 1 rész cukor
  • 2 rész ecet
  • 3 rész víz
  • 1 uborka, vékony szeletekre vágva

A curry remouládhoz

  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál curry paszta vagy currypor
  • 1 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
gourmet_smorrebrod_dan_nyitott_szendvics_curry_remouladdal_es_gouda_sajtkarikakkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

A Gouda sajtkarikák elkészítése

A Gouda sajtkarikákat a csomagoláson található javaslat szerint készítjük el. Sütés után papírtörlőre helyezzük, hogy lecsöpögjenek.

Az uborka pácolása

A páclé (1-2-3 pácként is ismert az összetevők arányai alapján) elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a cukrot, ecetet és vizet, majd hozzáadjuk az uborkaszeleteket. Legalább 30 percig hagyjuk pácolódni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A curry remulád elkészítése

A curry remulád elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a majonézt, curry pasztát, finomra vágott mogyoróhagymát, petrezselymet és citromlevet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.

A marhahúspogácsa sütése

A marhahúspogácsát sóval, borssal és egy kevés curryporral ízesítjük. Egy serpenyőben közepesen magas hőfokon olívaolajat hevítünk, és a húspogácsát a kívánt mértékig sütjük át.

A kenyér pirítása

A kenyérszeletet megkenjük olívaolajjal, majd aranyszínűre és ropogósra pirítjuk.

A Smørrebrød összeállítása

A pirított kenyérre bőségesen kenünk curry remuládot, majd a megsült marhahúspogácsát a tetejére helyezzük. Erre kerülnek a marinált uborkaszeletek, amelyeket kapribogyóval és apróra vágott tárkonnyal szórunk meg. A Smørrebrød-öt Aviko Gouda sajtkarikákkal koronázzuk meg. Végül friss petrezselyemmel és kaporral díszítjük.

Tipp a séftől

A fűszeres curry remoulád, a gazdag ízű marhahús és a savanykás pácolt uborka kombinációja a ropogós Gouda sajtkarikákkal egy ízekben gazdag, dán ihletésű különlegességgé varázsolja ezt a Smørrebrødöt, mely tökéletes választás egy különleges alkalomra vagy ínyenc étkezésre.

aviko-gouda_sajtkarikak_ropogos_panirban_talalva