gorog-mezze-eloeteles-tal

GÖRÖG MEZZE ELŐÉTELES TÁL

HOZZÁVALÓK

AVIKO

8 db Plant-based Chicken Pops Csirkehúsízű falatkák
8 db Plant-based Cheezz Onion Rings Sajtízű karikák vöröshagymával
300 g Grip ‘n Dip Fries Csónakburgonya

EGYÉB

12 db magozott datolya
1 adag pirított szőlő*
1 adag grillezett padlizsán
fokhagymával és zöldfűszerekkel*
4 db grillezett bárányborda*
2 görög pita szelet

MÁRTÁSOK

1 adag (házi) tzatziki*
1 adag összetört feta sajt

gorog-mezze-eloeteles-tal

*PIRÍTOTT SZŐLŐ - 4 ADAG

Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. Osszunk 1 fürt 600 g (kis) kék szőlőt kisebb fürtökre, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Hintsük meg a szőlőt olívaolajjal, és pirítsuk előmelegített sütőben 20 percig, amíg intenzív ízű és lédús nem lesz. Hagyjuk a szőlőt szobahőmérsékletűre hűlni. Tároljuk lefedve, hűvös helyen vagy a hűtőszekrényben.

GRILLEZETT PADLIZSÁN FOKHAGYMÁVAL ÉS ZÖLDFŰSZEREKKEL - 4 ADAG

Szeleteljünk fel 300 gramm (mini) padlizsánt. Locsoljuk meg 3 evőkanál olívaolajjal, és grillezzük grillserpenyőben vagy grillen, amíg megpuhulnak. A grillezett padlizsánokat olívaolajban sütjük 2 felszeletelt fokhagymagerezddel és finomra vágott petrezselyemmel, kaporral és/vagy oregánóval. Tároljuk a grillezett padlizsánokat lefedve, hűvös helyen.

*GRILLEZETT BÁRÁNYBORDA - 8 DARAB

Tapogassunk szárazra 8 bárányszeletet. Kenjük meg vékonyan olívaolajjal mindkét oldalukat, és szórjuk meg sóval és borssal. 
Grillezzük a bárányszeleteket oldalanként 2-3 percig, amíg szépen megbarnulnak és rózsaszínűek lesznek, vagy éppen csak átsülnek belülről. Forrón tálaljuk.