Receptek

  • Pikantne cząstki ziemniaka z szaszłykiem drobiowym ze śliwkami

Fűszeres burgonyagerezdek szilvás baromfisaslikkal

Elkészítés

A pác összetevőit (egy pohár paradicsomkonzerv, tabasco, összenyomott fokhagyma, koriander, méz, olaj) összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A csirkét kockára vágjuk és pár órán keresztül pácoljuk. Hagymát gerezdekre, szalonnát hasonló méretű kockákra vágunk. A saláta összetevőit (paradicsom, uborka) 1 cm-es kockára vágjuk, hozzáadjuk a vinaigrette-mártást és hűvös helyre teszzük. A csirkét kivesszük a pácból és a saslik pálcára húzzuk felváltva szalonnával, szilvával és hagymával (10 darab nagy pálca). Minden oldalról megsütjük közepesen forró grillen. A fűszeres burgonyagerezdeket a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. Paradicsomból és friss uborkából készült salátával tálaljuk.