Fűszeres burgonyagerezdek szilvás baromfisaslikkal - Aviko Food Service
Fűszeres burgonyagerezdek szilvás baromfisaslikkal - Aviko Food Service
A pác összetevőit (egy pohár paradicsomkonzerv, tabasco, összenyomott fokhagyma, koriander, méz, olaj) összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A csirkét kockára vágjuk és pár órán keresztül pácoljuk. Hagymát gerezdekre, szalonnát hasonló méretű kockákra vágunk. A saláta összetevőit (paradicsom, uborka) 1 cm-es kockára vágjuk, hozzáadjuk a vinaigrette-mártást és hűvös helyre teszzük. A csirkét kivesszük a pácból és a saslik pálcára húzzuk felváltva szalonnával, szilvával és hagymával (10 darab nagy pálca). Minden oldalról megsütjük közepesen forró grillen. A fűszeres burgonyagerezdeket a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. Paradicsomból és friss uborkából készült salátával tálaljuk.
Hozzávalók
-
fűszeres burgonyagerezdek 1 kg
- paradicsomkonzerv 0,25 kg
- fokhagymagerezd 10 evőkanál
- koriander 1 evőkanál
- méz 3 evőkanál
- olaj 0,125 liter
- csirkemell 1,2 kg
- fehér hagyma 0,5 kg
- füstölt szalonna 0,4 kg
- aszalt szilva 0,15 kg
- paradicsom 0,8 kg
- friss uborka 0,3 kg
- bazsalikomos vinaigrette mártás 0,15 liter
- tabasco ízlés szerint
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
A pác összetevőit (egy pohár paradicsomkonzerv, tabasco,
összenyomott fokhagyma, koriander, méz, olaj) összekeverjük és
ízlés szerint sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A csirkét
kockára vágjuk és pár órán keresztül pácoljuk. Hagymát gerezdekre,
szalonnát hasonló méretű kockákra vágunk. A saláta összetevőit
(paradicsom, uborka) 1 cm-es kockára vágjuk, hozzáadjuk a
vinaigrette-mártást és hűvös helyre teszzük. A csirkét kivesszük
a pácból és a saslik pálcára húzzuk felváltva szalonnával,
szilvával és hagymával (10 darab nagy pálca). Minden oldalról
megsütjük közepesen forró grillen. A fűszeres burgonyagerezdeket
a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük.
Paradicsomból és friss uborkából készült salátával tálaljuk.