Erdei gombás vadragu házias burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Erdei gombás vadragu házias burgonyagratinnel - Aviko Food Service
A hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Rátesszük a kockázott húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszereket és szakaszosan félpuhára pároljuk. Sózzuk és fűszerpaprikát adunk hozzá. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vörösbort és többször felengedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott vargánya gombát és együtt készre főzzük. A házias burgonyagratint sütőben a javaslat szerint elkészítjük. A vadragut tányérra rendezzük és mellé tálaljuk a burgonyagratint. Díszíthetjük párolt körtébe tálalt áfonyával.
Hozzávalók
- Szarvas apróhús kg 0,8
- Vöröshagyma kg 0,25
- Lecsópaprika kg 0,1
- Paradicsom kg 0,05
- Étolaj liter 0,05
- Só, borókabogyó, kakukkfű,
- fokhagyma, fűszerpaprika ízlés szerint
- Vargánya gomba kg 0,15
- Száraz vörösbor ízlés szerint
-
Házias burgonyagratin kg 0,8
Elkészítés
A hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára
vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Rátesszük a
kockázott húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a
fűszereket és szakaszosan félpuhára pároljuk. Sózzuk és
fűszerpaprikát adunk hozzá. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk
a vörösbort és többször felengedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a
nagyobb kockákra vágott vargánya gombát és együtt készre főzzük.
A
házias burgonyagratint sütőben a javaslat szerint
elkészítjük. A vadragut tányérra rendezzük és mellé tálaljuk a
burgonyagratint. Díszíthetjük párolt körtébe tálalt áfonyával.