
ELŐÉTELEK
HOZZÁVALÓK
AVIKO
8 db Mozzarella sticks Mozzarella falatkák
8 db Plant-based Chicken Pops Csirkehúsízű falatkák
8 db Plant-based Cheezz Onion Rings Sajtízű karikák vöröshagymával
EGYÉB
8 db Caprese nyárs koktélparadicsommal és mini mozzarellával*
50 g prosciutto di San Daniele (San Daniele sonka)
50 g spianata romana (egész borsos olasz szalámi)
1 adag mini burrata sajt citromos-bazsalikomos olívaolajjal*
50 g parmezán sajt vagy pecorino sajt
1 adag fokhagymás-csilis garnéla*
1 focaccia
MÁRTÁSOK
1 adag rukkola pesto*

*CSIRKEHÚSÍZŰ FALATKÁK CAPRESE NYÁRS - 8 DARAB
Készítsük el a csirkehúsízű falatkákat a recept szerint. Majd tűzzük ezeket a falatkákat, a 8 db koktélparadicsomot és a 8 db mini mozzarellagolyót 8 tapas nyársra. Ízlés szerint díszítsük egy kevéske rukkola pestóval.
*MINI BURRATA CITROMOS-BAZSALIKOMOS OLÍVAOLAJJAL - 4 ADAG
Mossunk meg 1 citromot, és reszeljük le a sárga héjat a gyümölcsről.
Vágjuk fel 1 szál bazsalikom leveleit. Keverjük össze a citromhéjat és az apróra vágott bazsalikomot 75 ml extra szűz olívaolajjal.
Tálalás előtt hintsünk meg 4 mini burratát egy kevés citromos-bazsalikomos olívaolajjal. A citromos-bazsalikomos olajat tároljuk tiszta üvegben, hűvös helyen (hűtőszekrényen kívül).
*CSÍPŐS FOKHAGYMÁS-CSILIS GARNÉLA - 4 ADAG
Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra. 500 gramm nyers garnélarákot tapogassunk szárazra konyhai papírtörlővel és helyezzük a tepsibe. Locsoljuk meg 3 evőkanál olívaolajjal.
Süssük készre a garnélarákot előmelegített sütőben 15-20 percig.
Közben keverjük össze az 1 lime levéből és héjából, 1 gerezd préselt fokhagymából, ½ teáskanál szárított csilipehelyből és 6 evőkanál extra szűz olívaolajból álló pácot.