Currys édesburgonya leves - Aviko Food Service
Currys édesburgonya leves - Aviko Food Service
Elkészítés
1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk, míg megpuhul. Keverjük hozzá a fokhagymát és curryport, és kevergetve főzzük tovább 2 percig.
2. Adjuk hozzá az alaplevet, forraljuk fel és keverjük bele az édesburgonyát, valamint a csicseriborsót. Pároljuk 2-3 percig, majd szórjuk bele a spenótlevelet, főzzük még egy percig, amíg összeesik. Kanalazzuk tálalótálba és szórjuk meg a fekete hagymamaggal.
Hozzávalók
(4 adag)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, aprított
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál enyhe curry por
- 1.4l zöldség alaplé
- 400g darabolt
édesburgonya
- 400g konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 100g spenót levél
- 1 teáskanál fekete hagymamag (opcionális)
Elkészítés
1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a
hagymát és pirítsuk, míg megpuhul. Keverjük hozzá a fokhagymát és
curryport, és kevergetve főzzük tovább 2
percig.
2. Adjuk hozzá az alaplevet, forraljuk fel és keverjük bele az
édesburgonyát,
valamint a csicseriborsót. Pároljuk 2-3 percig, majd szórjuk bele a
spenótlevelet, főzzük még egy percig, amíg összeesik. Kanalazzuk
tálalótálba és szórjuk meg a fekete hagymamaggal.