Receptek az Aviko Food Service-től

  • Csirkemell ricottával és pestos apró Aviko burgonyával

Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával - Aviko Food Service

Csirkemellfilé ricotta sajttal és pestos burgonyával - Aviko Food Service Elkészítés Ricotta sajthoz hozzáadunk olasz kaprot, szárított paradicsomot, diót, tojássárgáját és bazsalikomot, és az egészet sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellfilét 10 adagra osztjuk, mindegyikre sajtos keveréket halmozunk és 185°C-os sütőben 15-20 percig sütjük. A burgonyát összekeverjük pestoval, mézzel és olívával, tengeri sóval és borssal ízesítjük és az így elkészített pácban legalább 30 percig állni hagyjuk. A burgonyát tepsibe tesszük és 185°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Elkészítési tipp Az étel vegetáriánus változatban is készíthető úgy, hogy a csirkemellfilé helyett egy (kb. 1 cm-es vastagságú) szelet cukkinit vagy padlizsánt használunk.

Elkészítés

Ricotta sajthoz hozzáadunk olasz kaprot, szárított paradicsomot, diót, tojássárgáját és bazsalikomot, és az egészet sóval és borssal ízesítjük.  A csirkemellfilét 10 adagra osztjuk, mindegyikre sajtos keveréket halmozunk és 185°C-os sütőben 15-20 percig sütjük. A burgonyát összekeverjük pestoval, mézzel és olívával, tengeri sóval és borssal ízesítjük és az így elkészített pácban legalább 30 percig állni hagyjuk. A burgonyát tepsibe tesszük és 185°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Elkészítési tipp

Az étel vegetáriánus változatban is készíthető úgy, hogy a csirkemellfilé helyett egy (kb. 1 cm-es vastagságú) szelet cukkinit vagy padlizsánt használunk.