Receptek az Aviko Food Service-től

  • Cukkinis padlizsánkrémes burgonyalepény torony

Burgonyalepény zöldséggel, cukkinival és padlizsánkrémmel sütve - Aviko Food Service

Burgonyalepény zöldséggel, cukkinival és padlizsánkrémmel sütve - Aviko Food Service

Elkészítés

Vágjuk félbe a padlizsánt hosszában és 170˚C-os sütőben 13 percig süssük. Vegyük ki a padlizsán húsát és fokhagymával, olívával keverjük össze. A cukkinit 2 mm-es szeletekre vágjuk és grillezzük.  A pesto szósz úgy készül, hogy egy mixerben összeturmixoljuk a száraz serpenyőn pirított fenyőmagot, bazsalikomot, parmezánt és olívát.  A burgonyalepényt a csomagoláson jelzett módon zsiradékban sütjük. Tortaszerűen egymásra rakunk: burgonyalepényt, padlizsánpürét, grillezett cukkinit, burgonyalepényt, padlizsánpürét, grillezett cukkinit, burgonyalepényt. Az egészet 175˚C-os sütőben 10-12 percig sütjük.