Burgonyahajók színes paprikaraguval - Aviko Food Service
Burgonyahajók színes paprikaraguval - Aviko Food Service
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréssel 200 °C-ra). Vágjuk paprikát 3 cm-es darabokra és tegyük egy nagy tepsibe. Adjuk hozzá a lilahagymát, fokhagymát, csilipelyhet, egy nagy csipet sót és borsot, majd forgassuk át át az egészet olívaolajjal. Süssük 20 percig, míg az összetevők enyhén pirulni kezdenek.
2. Vegyük ki a fokhagymagerezdeket, tegyük deszkára és késpengével törjük össze. Keverjük bele paprikaraguba, majd helyezzük vissza a sütőbe további 10 percre. Fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaláshoz: Süssük meg a negyedelt burgonyát a leírás szerint - személyenként 4-5 darabot - és helyezzük tűzálló edénybe. Tegyünk egy adagot a paprikás raguból mindegyikre, majd az egészet szórjuk meg 20 g reszelt mozzarella sajttal. Melegítsük újra a sütőben, míg gőzölögni kezd és a sajt megolvad. Szórjuk meg korianderzölddel és metélőhagymával. Tálaljunk mellé tejfölt.
(5 adag)
2-2 piros, sárga és narancssárga paprika, kimagozva
1 nagy fej aprított lilahagyma
4 gerezd hámozott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál zúzott csilipehely
tengeri só és őrölt bors
250 ml paradicsomszósz
16-20
Aviko negyedelt héjas burgonyahajó
80 g reszelt mozzarella (veggie változathoz használjunk
vegetáriánus sajtot)
A tálaláshoz:
tejföl, aprított metélőhagyma és koriander
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréssel 200 °C-ra).
Vágjuk paprikát 3 cm-es darabokra és tegyük egy nagy tepsibe. Adjuk
hozzá a lilahagymát, fokhagymát, csilipelyhet, egy nagy csipet sót
és borsot, majd forgassuk át át az egészet olívaolajjal. Süssük 20
percig, míg az összetevők enyhén pirulni kezdenek.
2. Vegyük ki a fokhagymagerezdeket, tegyük deszkára és
késpengével törjük össze. Keverjük bele paprikaraguba, majd
helyezzük vissza a sütőbe további 10 percre. Fűszerezzük ízlés
szerint.
Tálaláshoz: Süssük meg a negyedelt burgonyát a leírás szerint -
személyenként 4-5 darabot - és helyezzük tűzálló edénybe. Tegyünk
egy adagot a paprikás raguból mindegyikre, majd az egészet szórjuk
meg 20 g reszelt mozzarella sajttal. Melegítsük újra a sütőben, míg
gőzölögni kezd és a sajt megolvad. Szórjuk meg korianderzölddel és
metélőhagymával. Tálaljunk mellé tejfölt.