Receptek

  • Quarter Potato Skins With Firecracker Peppers 2

Burgonyahajók színes paprikaraguval

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréssel 200 °C-ra). Vágjuk paprikát 3 cm-es darabokra és tegyük egy nagy tepsibe. Adjuk hozzá a lilahagymát, fokhagymát, csilipelyhet, egy nagy csipet sót és borsot, majd forgassuk át át az egészet olívaolajjal. Süssük 20 percig, míg az összetevők enyhén pirulni kezdenek.

2. Vegyük ki a fokhagymagerezdeket, tegyük deszkára és késpengével törjük össze. Keverjük bele paprikaraguba, majd helyezzük vissza a sütőbe további 10 percre. Fűszerezzük ízlés szerint.

Tálaláshoz: Süssük meg a negyedelt burgonyát a leírás szerint - személyenként 4-5 darabot - és helyezzük tűzálló edénybe. Tegyünk egy adagot a paprikás raguból mindegyikre, majd az egészet szórjuk meg 20 g reszelt mozzarella sajttal. Melegítsük újra a sütőben, míg gőzölögni kezd és a sajt megolvad. Szórjuk meg korianderzölddel és metélőhagymával. Tálaljunk mellé tejfölt.