Burgonyahajó felezett héjas burgonyából, lassan főtt BBQ Pulled Pork-al - Aviko Food Service
Burgonyahajó felezett héjas burgonyából, lassan főtt BBQ Pulled Pork-al - Aviko Food Service
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a paprikát, fokhagymaport, barnacukrot, mustárt és a sót. Alaposan dörzsöljük be a sertést, a fűszerkeverékkel . Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakára is.
Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Tegyük a húst egy tepsire és süssük kb. 4-5 órát. Míg a sertés sül, készítsük el a barbecue szószt. Keverjük össze az almaecetet, mustárt, ketchup-ot, barnacukrot, fokhagymát, sót, cayenne paprikát és a feketeborsot egy nyeles lábasban, közepes lángon. Kb. 10 percig, kevergetve főzzük óvatosan, míg a cukor elolvad. Később miután a hús elkészült, adjunk a szószhoz a pecsenyeléből.
Keverjük össze egy nagy tálban a káposztát, sárgarépát, lilahagymát, és az újhagymát. Egy másik tálban keverjük össze a majonézt, mustárt, almaecetet, citromlevet és a cukrot. Öntsük a dresszinget a saláta keverékre és óvatosan forgassuk össze. Fűszerezzük zellermaggal, sóval és feketeborssal. Tálalás előtt 2 órát tartsuk hűtőben.
Vegyük ki a sertést a sütőből és hagyjuk pihenni. Helyezzük a húst egy vágódeszkára, és szaggasuk két villa segítségével, falatnyi darabokra, a nagyobb zsírdarabok leválasztásával. Adjunk a barbecue szószhoz pecsenyelevet. Tegyük a húst egy tálba és öntsük rá a szósz felét. Jól keverjük el, hogy a szósz mindenhol érje.
Készítsük el az Aviko Burgonyahajókat a csomagoláson található leírás szerint. Kanalazzunk a húsos keverékből minden burgonyára, és fedjük be egy kevés salátával. Tálaljuk mellé a megmaradt barbecue szószt.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hozzávalók
(10 adag)
- 10
Aviko Burgonyahajó felezett héjas burgonyából
- kevés olaj a burgonyák bedörzsöléséhez
Pulled pork
- 2 kg csontnélküli sertés lapocka
- 2,5 evőkanál paprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanál mustár
- 2,5 evőkanál durva tengeri só
BBQ szósz
- 1,5 csésze almaecet
- 1 csésze mustár
- 1/2 csésze ketchup
- 1/3 csésze barnacukor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cayenne paprika
- 1/2 teáskanál frissen őrölt feketebors
- pecsenyelé a sertésről
Káposztasaláta
- 1 fej aprított káposzta
- 2 sárgarépa, reszelve
- 1 lilahagyma vékonyra szeletelve
- 2 újhagyma (fehér és zöld rész), aprítva
- 1 friss piros chili, szeletelve
- 1,5 czésze majonéz
- 0,25 csésze Dijon-i mustár
- 1 evőkanál almaecet
- 1 citrom leve
- csipetnyi cukor
- 0,5 teáskanál zellermag
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a paprikát, fokhagymaport,
barnacukrot, mustárt és a sót. Alaposan dörzsöljük be a sertést, a
fűszerkeverékkel . Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy órára,
de akár egy egész éjszakára is.
Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. Tegyük a húst egy tepsire és
süssük kb. 4-5 órát. Míg a sertés sül, készítsük el a barbecue
szószt. Keverjük össze az almaecetet, mustárt, ketchup-ot,
barnacukrot, fokhagymát, sót, cayenne paprikát és a feketeborsot
egy nyeles lábasban, közepes lángon. Kb. 10 percig, kevergetve
főzzük óvatosan, míg a cukor elolvad. Később miután a hús
elkészült, adjunk a szószhoz a pecsenyeléből.
Keverjük össze egy nagy tálban a káposztát, sárgarépát,
lilahagymát, és az újhagymát. Egy másik tálban keverjük össze a
majonézt, mustárt, almaecetet, citromlevet és a cukrot. Öntsük a
dresszinget a saláta keverékre és óvatosan forgassuk össze.
Fűszerezzük zellermaggal, sóval és feketeborssal. Tálalás előtt 2
órát tartsuk hűtőben.
Vegyük ki a sertést a sütőből és hagyjuk pihenni. Helyezzük a
húst egy vágódeszkára, és szaggasuk két villa segítségével,
falatnyi darabokra, a nagyobb zsírdarabok leválasztásával. Adjunk a
barbecue szószhoz pecsenyelevet. Tegyük a húst egy tálba és öntsük
rá a szósz felét. Jól keverjük el, hogy a szósz mindenhol érje.
Készítsük el az
Aviko Burgonyahajókat a csomagoláson található leírás szerint.
Kanalazzunk a húsos keverékből minden burgonyára, és fedjük be egy
kevés salátával. Tálaljuk mellé a megmaradt barbecue szószt.
JÓ ÉTVÁGYAT!