Receptek az Aviko Food Service-től

  • Borjúhúsos saslik tőzegáfonyás körte chutneyval és Aviko tejszínes burgonya gratinnal

Borjúfilé tőzegáfonyával - Aviko Food Service

Borjúfilé tőzegáfonyával - Aviko Food Service Elkészítés A tőzegáfonyát megtisztítjuk. A körtét lehámozzuk. A körtét, mogyoróhagymát és tőzegáfonyát kockára vágjuk. Egy lábasban 40 ml repce étolajat megmelegítünk és a mogyoróhagymát hozzáadjuk. Ezután a mogyoróhagymához hozzáadjuk a tőzegáfonyát és a végén a körtét, majd megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a borecetet, 200 ml vizet és a barnacukrot. Lassú lángon 15 percig főzzük, de nem szabad lefedni! Borjúhúsos saslik: a húst 30 darab 30 grammos érmékre vágjuk. A bacont 20 darab 20 grammos darabra szeljük. Minden paprikát és hagymát 20 darabra vágunk. Utána felváltva a pálcára húzzuk. A saslikot sütőben sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Gratint a csomagoláson jelzett módon készítünk el. Elkészítési tipp Saslik készítésénél paprika és hagyma helyett cukkinit vagy padlizsánt, illetve gombát lehet használni. Borjúhús helyett garnélarák vagy csirke is használható.

Elkészítés

A tőzegáfonyát megtisztítjuk. A körtét lehámozzuk. A körtét, mogyoróhagymát és tőzegáfonyát kockára vágjuk. Egy lábasban 40 ml repce étolajat megmelegítünk és a mogyoróhagymát hozzáadjuk. Ezután a mogyoróhagymához  hozzáadjuk a tőzegáfonyát és a végén a körtét, majd megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a borecetet, 200 ml vizet és a barnacukrot. Lassú lángon 15 percig főzzük, de nem szabad lefedni! Borjúhúsos saslik: a húst 30 darab 30 grammos érmékre vágjuk. A bacont 20 darab 20 grammos darabra szeljük. Minden paprikát és hagymát 20 darabra vágunk. Utána felváltva a pálcára húzzuk.  A saslikot sütőben sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Gratint a csomagoláson jelzett módon készítünk el.

Elkészítési tipp

Saslik készítésénél paprika és hagyma helyett cukkinit vagy padlizsánt, illetve gombát lehet használni. Borjúhús helyett garnélarák vagy csirke is használható.