Borjúfilé tőzegáfonyával - Aviko Food Service
Borjúfilé tőzegáfonyával - Aviko Food Service
Elkészítés
A tőzegáfonyát megtisztítjuk. A körtét lehámozzuk. A körtét, mogyoróhagymát és tőzegáfonyát kockára vágjuk. Egy lábasban 40 ml repce étolajat megmelegítünk és a mogyoróhagymát hozzáadjuk. Ezután a mogyoróhagymához hozzáadjuk a tőzegáfonyát és a végén a körtét, majd megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a borecetet, 200 ml vizet és a barnacukrot. Lassú lángon 15 percig főzzük, de nem szabad lefedni! Borjúhúsos saslik: a húst 30 darab 30 grammos érmékre vágjuk. A bacont 20 darab 20 grammos darabra szeljük. Minden paprikát és hagymát 20 darabra vágunk. Utána felváltva a pálcára húzzuk. A saslikot sütőben sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Gratint a csomagoláson jelzett módon készítünk el.
Elkészítési tipp
Saslik készítésénél paprika és hagyma helyett cukkinit vagy padlizsánt, illetve gombát lehet használni. Borjúhús helyett garnélarák vagy csirke is használható.
Hozzávalók
-
Burgonyagratin tejszínes sajtszósszal 20 db
- borjúfilé 1 kg
- kissé megpirított bacon 400 g
- zöldpaprika 2 db
- hagyma 2 db
- saslik pálca 10 db
- tőzegáfonya 10 g
- mogyoróhagyma 300 g
- körte 5 db
- repceolaj 40 ml
- fehér borecet 80 ml
- barna cukor 150 g
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés
A tőzegáfonyát megtisztítjuk. A körtét lehámozzuk. A körtét,
mogyoróhagymát és tőzegáfonyát kockára vágjuk. Egy lábasban 40 ml
repce étolajat megmelegítünk és a mogyoróhagymát hozzáadjuk. Ezután
a mogyoróhagymához hozzáadjuk a tőzegáfonyát és a végén a
körtét, majd megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a borecetet, 200
ml vizet és a barnacukrot. Lassú lángon 15 percig főzzük, de nem
szabad lefedni! Borjúhúsos saslik: a húst 30 darab 30 grammos
érmékre vágjuk. A bacont 20 darab 20 grammos darabra szeljük.
Minden paprikát és hagymát 20 darabra vágunk. Utána felváltva a
pálcára húzzuk. A saslikot sütőben sütjük, amíg a hús puha
nem lesz. Gratint a csomagoláson jelzett módon készítünk el.
Elkészítési tipp
Saslik készítésénél paprika és hagyma helyett cukkinit vagy
padlizsánt, illetve gombát lehet használni. Borjúhús helyett
garnélarák vagy csirke is használható.