Receptek az Aviko Food Service-től

  • Aviko röszti tallérok sajtmártással sütve

Besameles sajtmártásban sült röszti - Aviko Food Service

Besameles sajtmártásban sült röszti - Aviko Food Service Elkészítés A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A rösztit a csomagoláson jelzett módon megsütjük. Ezt követően ráöntjük a besamel mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180˚C-os sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Tálalás előtt az ételt finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Elkészítési tipp A sütés befejezése előtt 5-7 perccel a rösztik tetejére szórhatunk kevés zsemlemorzsát - akkor a teteje szép étvágygerjesztő színt kap.

Elkészítés

A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A rösztit a csomagoláson jelzett módon megsütjük. Ezt követően ráöntjük a besamel mártást, megszórjuk reszelt sajttal és  180˚C-os sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Tálalás előtt az ételt finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Elkészítési tipp

A sütés befejezése előtt 5-7 perccel a rösztik tetejére szórhatunk kevés zsemlemorzsát - akkor a teteje szép étvágygerjesztő színt kap.