Besameles sajtmártásban sült röszti - Aviko Food Service
Besameles sajtmártásban sült röszti - Aviko Food Service
Elkészítés
A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A rösztit a csomagoláson jelzett módon megsütjük. Ezt követően ráöntjük a besamel mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180˚C-os sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Tálalás előtt az ételt finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Elkészítési tipp
A sütés befejezése előtt 5-7 perccel a rösztik tetejére szórhatunk kevés zsemlemorzsát - akkor a teteje szép étvágygerjesztő színt kap.
Hozzávalók
- Röszti
tallérok 20 db
- vaj 0,2 kg
- liszt 0,2 kg
- tej 0,8 l
- sajt 0,25 kg
- petrezselyemzöld 1 csokor
- szerecsendió ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés
A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk,
belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró
tejet állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor
elkészült, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A rösztit a
csomagoláson jelzett módon megsütjük. Ezt követően ráöntjük a
besamel mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180˚C-os
sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem
lesz. Tálalás előtt az ételt finomra vágott petrezselyemzölddel
díszítjük.
Elkészítési tipp
A sütés befejezése előtt 5-7 perccel a rösztik tetejére
szórhatunk kevés zsemlemorzsát - akkor a teteje szép
étvágygerjesztő színt kap.