Receptek az Aviko Food Service-től

  • Sertéssült Aviko burgonyagerezdekkel

Aszalt paradicsomos sertéssült héjas burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service

A sertéskarajt felszeleteljük és kiklopfoljuk. A sertés lapockát ledaráljuk, elkeverjük sóval, borssal, tejszínnel és a kockára vágott aszalt paradicsommal. Beletöltjük a hússzeletekbe és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük és félretesszük. A karikára vágott zöldségeket kevés zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát és kakukkfüvet adunk hozzá. Rátesszük a paradicsompürét és erősen lepirítjuk. Felengedjük vízzel, kiforraljuk. Tepsibe öntjük a zöldségragut. Rátesszük a karajtekercseket és sütőben készre pároljuk. A húst kivesszük és szaftját lepürésítjük. Tálaláskor kevés mártást öntünk a tányérra, arra tálaljuk a felszeletelt karajt, majd mellé tálaljuk a héjas burgonyagerezdeket.

Elkészítés

A sertéskarajt felszeleteljük és kiklopfoljuk. A sertés lapockát ledaráljuk, elkeverjük sóval, borssal, tejszínnel és a kockára vágott aszalt paradicsommal. Beletöltjük a hússzeletekbe és feltekerjük.
Hústűvel megtűzzük és félretesszük. A karikára vágott zöldségeket kevés zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát és kakukkfüvet adunk hozzá. Rátesszük a paradicsompürét és erősen lepirítjuk. Felengedjük vízzel, kiforraljuk. Tepsibe öntjük a zöldségragut. Rátesszük a karajtekercseket és sütőben készre pároljuk. A húst kivesszük és szaftját lepürésítjük. Tálaláskor kevés mártást öntünk a tányérra, arra tálaljuk a felszeletelt karajt, majd mellé tálaljuk a héjas burgonyagerezdeket.