Aszalt paradicsomos sertéssült héjas burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service
A sertéskarajt felszeleteljük és kiklopfoljuk. A sertés lapockát ledaráljuk, elkeverjük sóval, borssal, tejszínnel és a kockára vágott aszalt paradicsommal. Beletöltjük a hússzeletekbe és feltekerjük.
Hústűvel megtűzzük és félretesszük. A karikára vágott zöldségeket kevés zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát és kakukkfüvet adunk hozzá. Rátesszük a paradicsompürét és erősen lepirítjuk. Felengedjük vízzel, kiforraljuk. Tepsibe öntjük a zöldségragut. Rátesszük a karajtekercseket és sütőben készre pároljuk. A húst kivesszük és szaftját lepürésítjük. Tálaláskor kevés mártást öntünk a tányérra, arra tálaljuk a felszeletelt karajt, majd mellé tálaljuk a héjas burgonyagerezdeket.
Hozzávalók
- Aszalt paradicsom kg 0,05
- Sertéskaraj kg 0,56
- Sertés lapocka kg 0,10
- só, bors, fokhagyma, kakukkfű ízlés szerint
- Tejszín liter 0,05
- Vegyes zöldség kg 0,1
- Paradicsompüré kg 0,05
- Héjas
burgonyagerezdek kg 0,8
- Étolaj ízlés szerint
Elkészítés
A sertéskarajt felszeleteljük és kiklopfoljuk. A sertés
lapockát ledaráljuk, elkeverjük sóval, borssal, tejszínnel és a
kockára vágott aszalt paradicsommal. Beletöltjük a hússzeletekbe
és feltekerjük.
Hústűvel megtűzzük és félretesszük. A karikára vágott
zöldségeket kevés zsiradékon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk,
fokhagymát és kakukkfüvet adunk hozzá. Rátesszük a
paradicsompürét és erősen lepirítjuk. Felengedjük vízzel,
kiforraljuk. Tepsibe öntjük a zöldségragut. Rátesszük a
karajtekercseket és sütőben készre pároljuk. A húst kivesszük és
szaftját lepürésítjük. Tálaláskor kevés mártást öntünk a
tányérra, arra tálaljuk a felszeletelt karajt, majd mellé tálaljuk
a héjas burgonyagerezdeket.