Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Cum Sa Va Pregatiti Afacerea

Válságálló gasztrotippek: hogyan készítsd fel a vállalkozásod az előttünk álló kihívásokra?

Megosztva 14/11/2022

Alig vagyunk túl a világjárvány okozta nehézségeken, a vendéglátóipar máris új kihívásokkal néz szembe. Az energiaárak aggasztóan emelkednek, a vásárlóerő csökken a bizonytalan gazdasági helyzet és az infláció miatt, a turizmus is gyengül a háború közelségének hatására. Mindezek tetejében az ágazat továbbra is munkaerőhiánnyal küzd, mivel egyre nehezebb kielégíteni a személyzet bérigényét. 

Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Ami biztos, hogy az üzletet nem szabad bezárni - a többség arra számít, hogy tavasszal ismét jobb idők jönnek. Addig is mindenen spórolnunk kell, amin csak tudunk, kivéve természetesen a magas minőséget! Az Aviko termékei ebben is segítenek. 

Ha kiváló minőségű félkész alapanyagokat választasz, kevesebb energiára lesz szükséged a konyhában, miközben ízletes ételeket készíthetsz a vendégeidnek. De nem csak energiát takarítasz meg, az ételek elkészítése is sokkal egyszerűbbé válik - így közvetve a munkaerőn is spórolhatsz. Kevesebb alkalmazottal vagy rövidebb munkaidővel is nagyszerű ajánlatot biztosíthatsz anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnöd. Ezért érdemes átböngészni az Aviko weboldalát, ahol csupa olyan terméket ismerhetsz meg, amelyeket könnyű elkészíteni, nem fogyasztanak sok energiát és nem igényelnek sok munkát. A gasztronómia első íratlan szabálya szerint a krumpli mindenhez illik! Legyen sült, fűszerezett, szeletelt, pirított vagy pürésített, az egyik legnépszerűbb étel marad. Ha egy finom köretre vágysz, a választás nagyon egyszerű. Az Aviko burgonyáit egyszerűen elkészíthetjük a csomagoláson található recept szerint - pár perc alatt meg is vagyunk! Íme, egy sokkal gazdaságosabb megoldás, mint a nulláról kezdeni az előkészítést. 

Az Avikónál a gyorsétel fogalma egyet jelent az egyszerű elkészítéssel, de a gyorsasághoz kivételes minőség is társul. Az Aviko Super Crunch Premium hasábburgonya gluténmentes bevonattal készül az extra ropogás érdekében, hosszabban forró marad, ráadásul a legkiválóbb burgonyafajtákból készül. A termék az elkészítés során speciális bevonatot kap, így tökéletes kiszállításra és elvitelre is, ami ismét jelentős megtakarítást jelent, ha átmenetileg erre a működésmódra váltasz a helyben fogyasztás lehetősége helyett. Télen ugyanis dönthetsz úgy, hogy nem fűtöd fel az egész éttermet, hanem közvetlenül a konyhából szolgálod ki az éhes vendégeket. Mivel ez a berendezkedés már a járvány idején is életmentő volt, most is bátran nyúlhatsz hozzá.  

A költségek csökkentése azonban csak egy módja a nyereség növelésének. A mondás szerint nem spórolni kell, hanem sok pénzt keresni! Követhetjük azt az elvet is, hogy a legjobb védekezés a támadás. A vendéglátóiparra vonatkoztatva: több vásárlót vonzunk, ha folyamatosan frissítjük az ajánlatunkat. Ehhez érdemes megnézni Aviko receptjeit is: sokkal egyszerűbbek, mint gondolnád, de valódi éttermi minőséget biztosítanak. Egy kis újratervezés, étlapfrissítés nagyon jótékonyan hathat a népszerűségedre.  

Szintén a megújítást és a nyereségnövelést szolgálhatják az étvágyfalatkák, amelyekkel nagyon könnyen dolgozhatsz. A segítségükkel az adagok és az árképzés sokkal egyszerűbbé válik, mivel a tányérra kerülő darabszám alapján pontosan követheted az adag súlyát, így nagyon egyszerűen és átláthatóan kiszámolhatod mind a költségeket, mind a nyereséget. Az étvágyfalatkákból könnyen alkothatsz olyan összeállításokat, amelyek jelentős nyereséggel árulhatóak, miközben a közkedvelt ízek a vendégeid ízléséhez is passzolni fognak. Alaposan átgondolt tervekkel ugyanolyan sikeresen átvészeljük ezt a telet, mint a világjárványt.