Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Snacks 1
  • Picnic

Share the fun ötletek – a snackelés mint új étkezési szokás

Megosztva 21/05/2021

Mivel a fogyasztói kereslet a gyors és kényelmes megoldások iránt továbbra is növekszik, ezáltal az elviteles, kiszállításos és „fogd és vidd” megoldások trendje egyre népszerűbb, az irány mostanra egyértelművé vált: több snack, kevesebb felhajtás. A fogyasztók egyre többet nassolnak, de egyre kevesebbet akarnak foglalkozni az elkészítéssel. Az Y generáció igénye a gyors megoldások iránt arra készteti a foodservice szolgáltatókat, hogy felvegyék a ritmust a nassolás iránti vágy kielégítésében a nap bármely szakaszában.

Szóval mi is történik valójában?

Snackelés! A szó az Egyesült Államokból származik. Az egész napos, apró, gyors étkezések növekvő trendjére utal. Egy kutatásban az amerikai Y generáció 92%-a állította, hogy heti legalább egyszer helyettesítenek főétkezést snackekkel.

A más kultúrából átvett mini étkezések már a bowl food előtt jelen voltak. A tapas, a bento dobozok és a mezze valójában mediterrán, ázsiai és levantei válaszok a mini étkezésekre, és mind feltörekvőben vannak Közép-Európában. Ami egykor az étvágyfalatkát, nasit vagy a "Csak gyorsan bekapok valamit" jelentette, az ma már teljes étkezésként szolgál. A hagyományos ételeket a kis adagos aromás ételek és azok széles választéka váltja fel. Az étel egyre inkább kozmopolitává válik és a nassolás egy új étkezési formát teremt.

Az étkezési kultúrák dinamikusak: ahogy változik a társadalom, úgy változnak az étkezési szokások is. Manapság az egyetlen, ami állandó, az a változás. Ahogy áttérünk az ipari korszakról a tudás korszakára, melyben a valóság gyakran a digitális világ köré szerveződik, az új életformánk és családi felépítésünk is azt sugallja, hogy gyakrabban vagyunk mozgásban, két hely között egy "harmadik helyen". Így tehát nem is meglepő, hogy az emberek egyre többször esznek ezeken a köztes helyeken, az otthoni, előre megtervezett ütem helyett.

Egy gyors ebéd a hét közepén? Persze! Házibuli otthon a barátokkal hétvégén? Még jobb! Az étvágyfalatkák és a snack-ek a legjobb megoldások az új étkezési szokások megteremtéséhez.

Az Aviko több tucat étvágyfalatkát kínál, melyek tökéletesek brunch-hoz, ebédre vagy egy könnyű vacsoraként.

Néhány az előnyeik közül:

  • könnyű és gyors elkészítés
  • változatos méretek, formák és ízek
  • könnyen kiszámítható költségek (fix súly darabonként)
  • a legtöbbjük tökéletes választás vegetáriánusok számára, néhány közülük vegán is
  • tökéletesen kombinálhatóak, ezáltal egyedi menü megalkotására is alkalmasak

Add hozzá őket a kínálatodhoz, emeld ki változatosságuk és sokoldalúságuk és máris kielégítetted velük vendégeid igényeit - vagy ráébresztheted őket, milyen nagyszerűek is ezek az új étkezési szokások.

Termékek kiszállításhoz

Appetizers

Falatkák
A hagyományos étkezési megoldások egyre inkább teret veszítenek. A több főre tervezett, apró falatkákat tartalmazó tálak nagy népszerűségnek örvendenek.