Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Gratins 1
  • Spanish Mash Bowl 1

Krémes élvezetek: az Aviko burgonyagratin és burgonyapüré fenségesebbé teszi a kínálatod!

Megosztva 14/03/2022

Egy jól megválasztott köret nemcsak megtámogatja a főételt, hanem a saját jogán is különleges élvezetet nyújt. Az Aviko burgonyagratin és burgonyapüré termékcsaládja ráadásul önmagában is fogyasztható, izgalmas lehetőségekben gazdag termékeket rejt. Ismerd meg a krémes kedvenceket!

A burgonyapüré az egyik legnépszerűbb köretünk. A burgonya kissé földes, édeskés ízvilága kiválóan harmonizál a vaj és tej finoman zsíros ízjegyeivel, az eredmény pedig lágy és selymes textúrájú krém kellemesen ismerős ízzel. Természetesen minden a püré minőségén múlik: ha gumiszerű az állaga, sótlan vagy darabos, már sokkal kevésbé vonzó választás. Jó burgonyapürét egyáltalán nem könnyű készíteni, ugyanis a magas keményítőtartalom kifejezetten trükkös zöldséggé teszi a krumplit. Sok étteremben eleve nincs is lehetőség az elkészítésére, például a zöldségelőkészítő hiánya miatt.

Szerencsére az Aviko erre is megoldást nyújt: burgonyapürés specialitásai remek opciót kínálnak mindazoknak, akik egyenletesen magas minőségre törekszenek vagy esetleg kapacitás hiányában nem tudnak házilag burgonyaköreteket készíteni. Az Aviko natúr és házias jellegű burgonyapüré előnye, hogy mikrohullámú sütőben és kombi sütőben egyaránt elkészíthető. Mivel késztermék, mikróban akár 4 perc alatt felmelegíthető, így ideális választás csúcsidőszakban is. Sütőben nagyobb rendezvények idején érdemes vele dolgozni, sütőtálcán 120 fokon 12 perc alatt készíthetjük el. A 2,5 kilogrammos kiszerelésben kapható termék nagy előnye, hogy jól adagolható, 16 grammos rudakba van gyúrva, így könnyen kezelhető és porciózható. Egy adaghoz kb. 10 darab rúdra van szükség.

A burgonyapüré alapvető körete sült húsoknak, steakeknek, rántott húsoknak és sajtoknak egyaránt, nem mellesleg pedig a gyermekek kedvence is - egyetlen étlapról sem hiányozhat. Kiszállításra is kiválóan alkalmas, ami ma már alapkövetelmény. Ráadásul a "hagyományos", köretes felhasználás mellett az Aviko nemrég új koncepcióval állt elő: a bowl food mintájára a burgonyapüréből Püré Poharakat (mash bowl) készíthetünk. Ilyenkor a pillanatok alatt elkészített pürét különböző nemzetek konyhájára jellemző hozzávalókkal keverjük össze. Így születhet meg a francia, a mexikói vagy éppen a szicíliai ízvilágú finomság, amit papírpohárban adagolva elvitelre és kiszállításra is kínálhatunk. Újdonság a street food világában - tégy vele egy próbát!

A gratin-ek a francia konyha rendkívül sokoldalú és elegáns különlegességei. Maga a gratin egy összefoglaló név a csőben sült fogásokra, melyek köretként vagy akár önmagukban is ellenállhatatlanok. A gratinírozás során a nyers vagy félig nyers alapanyagokat összesütjük, miközben a tetejükön kialakul egy piros, ropogós réteg, ami igazán kívánatossá teszi az ételt. A különböző alapanyagok - leggyakrabban zöldségek, például brokkoli, padlizsán vagy burgonya - mellett legtöbbször valamilyen tejszínes alapú mártással is gazdagítjuk ezt a fogást. A gratin alapja legtöbbször a burgonya. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, bors), sajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz - a változatosság és az újdonság varázsa mindig garantált.

A burgonyagratint elkészíteni meglehetősen időigényes és bonyolult, ráadásul az időzítés is kulcsfontosságú, mindezt figyelembe véve mindenképpen érdemes megfontolni, hogy házilag készítsük-e el vagy válasszunk már előre elkészített, ugyanakkor a házival megegyező ízélményt adó, minőségi terméket. Az Aviko megoldásaira most is bátran támaszkodhatunk! Az Aviko burgonyagratin-ek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és számos ízesítésben kaphatóak, így biztosan minden fogás mellé megtalálhatjuk a legtökéletesebb változatot. Emellett pedig az elkészült gratin-ek - a házi készítésűvel ellentétben - nem esnek össze, így az sem probléma, ha sütés után nem tálaljuk őket azonnal, ennek megfelelően pedig a kiszállítást és elvitelt is jól tűrik.

A termékcsalád használatával nemcsak rengeteg idő spórolható meg, de a mutatós és ízletes végeredmény is garantált. Amellett, hogy a burgonyagratin figyelemfelkeltő köretelem, önmagában is kiadós fogás, érdemes előételként vagy vegetáriánus ételek alapjaként is kipróbálni.

Az Aviko Food Service burgonyagratin családban a következő termékek találhatóak meg: