Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Mashed Potato Bangers And Mash
  • Mashed Potato 3

Gyerekek és felnőttek krémes kedvence: burgonyapürés termékek az Aviko kínálatában

Megosztva 09/01/2022

Legyen szó rántott húsról, sült oldalasról vagy éppen ünnepi finomságokról, a burgonyapüré az egyik legnépszerűbb köretünk. A burgonya kissé földes, édeskés ízvilága kiválóan harmonizál a vaj és tej finoman zsíros ízjegyeivel, az eredmény pedig lágy és selymes textúrájú krém kellemesen ismerős ízzel. A püré természetesen nem mindegy, hogy milyen: ha gumiszerű az állaga, sótlan vagy darabos, gyorsan a "nem szeretem" kategóriába kerülhet. Jó burgonyapürét egyáltalán nem könnyű készíteni, ugyanis a magas keményítőtartalom kifejezetten trükkös zöldséggé teszi a krumplit. Sok étteremben eleve nincs is lehetőség az elkészítésére, például a zöldségelőkészítő hiánya miatt.

Szerencsére az Aviko erre is megoldást nyújt: burgonyapürés specialitásai remek opciót kínálnak mindazoknak, akik egyenletesen magas minőségre törekszenek vagy esetleg kapacitás hiányában nem tudnak házilag burgonyaköreteket készíteni.

Az Aviko készítményei, a hagyományos és házias jellegű burgonyapürék előnye, hogy mikrohullámú sütőben és kombi sütőben egyaránt elkészíthetők. Mivel késztermék, mikróban akár 4 perc alatt felmelegíthető, így ideális választás csúcsidőszakban is. Sütőben nagyobb rendezvények idején érdemes vele dolgozni, sütőtálcán 120 fokon 12 perc alatt készíthetjük el. A 2,5 kilogrammos kiszerelésben kapható termék nagy előnye, hogy jól adagolható, 16 grammos rudakba van gyúrva, így könnyen kezelhető és porciózható. Egy adaghoz kb. 10 darab rúdra van szükség.

A burgonyapüré alapvető körete sült húsoknak, steakeknek, rántott húsoknak és sajtoknak egyaránt, nem mellesleg pedig a gyermekek kedvence is - egyetlen étlapról sem hiányozhat. Könnyű kiszállíthatósága miatt mindenképpen ott a helye még egy szűkített étlapon is. A "hagyományos", köretes felhasználás mellett az Aviko nemrég új koncepcióval állt elő: a bowl food mintájára a burgonyapüréből Püré Poharakat (mash bowl) készíthetünk, ennek során a pillanatok alatt elkészített pürét különböző nemzetek konyhájára jellemző hozzávalókkal keverjük össze. Így születhet meg a francia, a mexikói vagy éppen a szicíliai ízvilágú finomság, amit papírpohárban adagolva elvitelre és kiszállításra is kínálhatunk. Újdonság a street food világában - tégy vele egy próbát!

Ráadásul most egy ingyenes, Püré Pohár recepteket tartalmazó ebookot kaphatsz, ha kitöltöd a kérdőívünket. A részletekért kattints az alábbi linkre!

Aviko 00321 Oktoberfest Krautfleischpflanzerl Specksose Und Kartoffelstampf 2A

Kitekintésként az Aviko kínálatában több más, burgonyapüré felhasználásával készült különlegesség is megtalálható, amelyeket a márkától megszokott módon, egy lépésben, egyszerűen elkészíthetsz: például a közkedvelt krokett több formában és többféle elkészítési módhoz igazítva. Kissé formabontó, elegáns köntösben érkezik a tobozkrokett, a hercegnőburgonya és a játékos, gömbölyű burgonyakrokett. Szintén burgonyapürés alapkeverékkel gyártja az Aviko a zöldségburger nevű termékét, ami a vegetáriánus vendégek számára kínál ideális alternatívát húsos feltétek helyett.

Lám, mennyi mindent lehet varázsolni az egyébként egyszerűnek tűnő burgonyapüréből! Ezek a specialitások remekül kiegészítik, sőt, feldobják az étlapot, sokszínűségük és variálhatóságuk miatt pedig számtalan fogáshoz passzolnak.