Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Unnepi Menu Konyhanyelven Blogposzt 2022Nov9 (2)

Évvégi ünnepi ajánlatok – turbózd fel a catering ajánlatod!

Megosztva 10/11/2022

Az ünnepekig kevesebb időnk van, mint hinnéd - a legtöbb vállalat és család mostanában kezdi megtervezni az évvégi rendezvényeit, összejöveteleit, amikhez igyekeznek megtalálni a legkedvezőbb helyszínt és ajánlatot. Ami lehet, hogy éppen a Tiéd! Az első lépés mindenképpen az, hogy a lehető legtöbb online és offline csatornán jelezd: remek ötleteket kínálsz azok számára, akik az éttermedben, az otthonukban vagy a munkahelyükön szeretnék élvezni az ünnepi fogásokat. 

Jó, ha többféle menüvel, rugalmas megoldásokkal készülsz, a szolgáltatásodnak pedig akár az eszközök és a dekoráció biztosítása, az italválaszték, illetve a profi felszolgálás is a részét képezheti. A könnyen variálható előételek, főételek, desszertek személyre szabható megoldásokat garantálnak a vendégeidnek, a maximális kényelmüket pedig a helyszínre szállítással és a felszolgálással biztosíthatod. Gondolj az eltérő igényekre: a párokra, a nagycsaládokra, a baráti társaságokra és a munkahelyi ünnepségekre, de ne feledkezz meg a vegetáriánus és vegán vendégeidről sem! 

Természetesen a karácsonyi catering esetében is számtalan irányzatot követhetünk, az ünnepi ízvilágot pedig az előételtől a desszertig sok mindenbe belecsempészhetjük. Remek előételnek bizonyulhat a zellerből vagy céklából készült zöldségchips, a kocsonya, a ponty töpörtyű vagy a kaviáros, lazacos, kacsamelles szendvicsek. Az Aviko étvágyfalatkáival is érdemes kalkulálni, hiszen a változatos ízvilág és a villámgyors elkészítés mellett a tökéletes szállíthatóság is mellettük szól, ha külső helyszínen tartják a rendezvényt. A hagyományos karácsonyi főételek közül bátran támaszkodhatunk a töltött káposztára, a marhapörköltre vagy a halpaprikásra - köretnek pedig érdemes az Aviko színes gratinválasztékát vagy a Super Crunch Premium hasábburgonyákat választani. 

Az Aviko burgonyagratin-jai segítségével olyan különleges elemekkel gazdagíthatod az étlapod, amelyek meglepően könnyen és gyorsan (sütőben 20 perc alatt) elkészíthetőek, nem igényelnek szakképzett személyzetet és még költséghatékonyak is, hiszen pont annyit süthetsz meg egyszerre, amennyire szükség van, elkerülve a pazarlást. Az Aviko burgonyagratin-ek minőségi összetevőkből készülnek: szeletelt burgonyából és tejszínből állnak, amik gazdag ízvilágot és krémes állagot kölcsönöznek a fogásnak. A sokszínű gratin-ek számtalan izgalmas fogás megalkotására inspirálhatnak, biztonságosan kezelhetőek, ráadásul nem csak egyszerűbben elkészíthetőek, mint a házi változatok, de tartósabbak is: nem esnek össze akkor sem, ha nem fogyasztják el őket azonnal.  

Attól függően, hogy milyen fűszerekkel, sajtokkal vagy egyéb hozzávalókkal készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz - a változatosság és az újdonság varázsa azonban mindig garantált. A termékek nagy előnye, hogy jól illenek az olyan alkalmi húsok mellé, mint a vadak vagy a marha, de a jellegzetesen karácsonyias ízekkel, mint a csonthéjasok vagy az aszalt gyümölcsök is jól kombinálhatók - tehát mind köretként, mint vegetáriánus fogások alapjaként megállják a helyüket! A céges ünnepségeken a vendégek jellemzően szívesen próbálnak ki újdonságokat, ínyencségeket, egy-egy exkluzív fogást vagy új ízt, a gratin pedig mindezt megtestesíti.  

A főételek után következhetnek az ünnepi édességek. A hagyományos összetevők, mint az alma, a csonthéjasok vagy a csokoládé ezekben a desszertekben is gyakran visszaköszönnek, így a vendégeid biztosan hamar megszeretik őket. Télen a piték is télies ízvilágot kapnak: az alma, a fűszeres meggy, a körte, a sütőtök vagy a szeder örök klasszikus, de számtalan meglepőbb változatot is megalkothatunk, például répával és fehércsokoládéval, rebarbarával, gyömbérrel és amarettivel, eperrel, gyömbérrel és mézzel. Az étkezéseket egy kiadós tortaszelettel is megkoronázhatjuk: még mindig hódítanak a sajttorták, amelyek ebben az évszakban főleg csokoládéval, Nutellával és fenséges tükörmázakkal készülnek. Emellett a mogyoró, a likőrök és az utóbbi évek slágere, a sós karamella is bekúszhat az összetevők közé. Az olyan kiadós, gazdag ízvilágú nemzetközi kedvencek, mint a Feketeerdő- vagy a Sacher-torta, szintén ilyenkor a legnépszerűbbek. 

Remekül szállítható, így cateringre is ideális választás lehet a brownie, de itt is érdemes csavarni egyet a megszokott recepteken! A hagyományos, étcsokoládés változatokat feldobhatjuk Aviko édesburgonyával - ez a különleges zöldség az édességekben is remekül használható. Ha pedig van lehetőség helyben, azon nyomban elkészítened a desszertet, tökéletes választás a téli hónapokban a churros: a sokféleképpen ízesíthető, forró spanyol fánk garantáltan átmelegíti a vendégeket, a felnőttek mellett a gyerekek is hálásak lesznek érte.