Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Aviko Sweet Diced Potatoes Susskartoffel Salat Mit Chorizo Und Tomaten 1
  • Aviko Sweet Potato Gratin Eendenborst Meloes 1 Afn
  • Aviko Sweet Potato GN Gratin Cocotte
  • Sweet Potato Fries Nachos Ver
  • Sweet Potato Diced Gnocchi Close Up

Édesburgonya trend - Aviko Food Service

Megosztva 18/03/2019

Édesburgonya trend - Aviko Food Service Az édesburgonya a burgonyafélék családján kívüli közösség tagja, de a konyhán ugyanúgy felhasználható, mint a „közönséges” burgonya. Kedvező élettani hatásai és íze miatt is egyre növekszik az érdeklődés iránta. A batáta rendszeres fogyasztása segít az immunrendszer karbantartásában, jó hatással van a koleszterinszintre, sőt magas béta-karotin és növényi szterin tartalmának köszönhetően segíthet a rák kifejlődésének megelőzésében is.

Cukorbetegek fogyaszthatnak-e édesburgonyát?

Más keményítőtartalmú zöldségekkel ellentétben az édesburgonya, mint anti-diabetikus élelmiszer vehető figyelembe. Az édesburgonya szénhidrátot tartalmaz, mely emelheti a vércukorszintet.  Megfelelő tálalási mennyiség fogyasztásával azonban a bevitt cukor mennyisége is kontroll alatt tartható.

Segít az édesburgonya a fogyásban?

A magas élelmi rost, az alacsony kalóriaszint és a magas nedvességtartalom mind hozzájárul ahhoz, hogy az édesburgonyát a fogyni vágyók segítőtársává tegye, ráadásul az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az édesburgonyás termékek iránt megfogalmazódó fogyasztói igényekre válaszul az Aviko több megoldást kínál és választékát folyamatosan fejleszti.

Aviko Édesburgonya hasábok.  Extra ropogós bevonattal ellátott, látványos narancsbarna színű és pazar ízvilágú megoldás a megszokott hasábburgonya helyett. A hamburgerek és street food szerelmesei előnyben részesítik a magas hozzáadott értékű termékeket, körükben a hasábokra szelt batáta nagy népszerűségnek örvend.

Az Aviko Édesburgonyás gratin a tejszínes-sajtos alapú burgonyagratin egészségesebb alternatívája, mely a tudatosan táplákozó vendégek körében számíthat elismerésre. Mint minden Aviko gratin esetében, úgy ennél is átláthatóak a költségek, állandó az egyes darabok tömege, hosszan melegen tartható - és mindössze 20 perc alatt kész.

Az Aviko Édesburgonyás GN gratin olyan termék, melyet GN méretű sütőedényre optimalizáltak. Adagolása tetszés szerint alakítható, és lehetőséget nyújt szufléformában történő elkészítésre, illetve tálalásra.

És végül, de nem utolsó sorban, figyelmükbe ajánljuk az Aviko Édesburgonya kockákat, mely gyorsfagyasztott és hűtött változatban is rendelkezésre áll. A mélyhűtött csomag kisebb, 12x12 mm-es kockái és a hűtött, előfőzött 25x25 mm-es batátadarabok remekül működnek könnyed köretként, de felhasználhatóak salátákhoz, ragukhoz, vagy levesekhez.  

Weboldalunkon, valamint az iOS és Android platformokra könnyedén és ingyenesen letölthető AvikoPRO mobil applikáció segítségével számos burgonyás és batátás inspirációt, ötletet és receptvideót tekinthet meg.

Tegye meg a következő lépést az egészségesebb választék irányába!