Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • 11 23 Hu

Biztos pont az ünnepi készülődésben: az Aviko burgonyagratin

Megosztva 23/11/2022

Te milyen különlegességgel csábítod magadhoz a vendégeket a karácsonyi, szilveszteri időszakban? Olykor egy apró jellegzetesség is afféle titkos fegyverré vagy védjeggyé válik, ami miatt a vendégeid elégedetten távoznak és legközelebb is szívesen térnek vissza. Az Aviko burgonyagratin termékcsaládja különleges, változatos és praktikus lehetőségeket nyújt az ünnepi időszakban is. A vendégeket leveszi a lábáról a francia elegancia és a tökéletes ízélmény, a csapatodnak pedig a könnyű és gyors elkészítéssel kedvezhetsz. Lássuk, mit kell tudnod erről a termékről!  

Minden egyes Aviko burgonyagratin minőségi összetevőkből készül: szeletelt burgonyából és tejszínből áll, ennek köszönheti a termék a gazdag ízvilágot és krémes állagot. A gratin tulajdonképpen egy tejszínes rakott burgonya, amit azonban házilag túlságosan időigényes és aprólékos munka elkészíteni. Az Aviko burgonyagratinjeit viszont egy lépésben készre sütheted sütőben vagy kombi sütő-párolóban 20-25, illetve 15-18 perc alatt: íme, egy magas minőségű, elegáns és ízletes fogás szakképzett személyzet bevonása nélkül! Máris több időd és energiád marad a menüd többi elemére.  

A gratinírozás mint konyhatechnológiai eljárás során a nyers vagy félig nyers alapanyagokat összesütjük, miközben a tetejükön kialakul egy piros, ropogós réteg, ami igazán attraktívvá teszi az ételt. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel ( zöldfűszerek), sajtokkal ( ementáli, parmezán, mozzarella) vagy egyéb hozzávalókkal ( bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz. Kínálatunkban több, mint tízféle fagyasztott és hűtött gratin található, a változatos ízesítések, a mini változatok és a GN-re optimalizált variációk pedig minden igényt kielégítenek. A termékek kiszerelése rendkívül megkönnyíti a költségkalkulációt is, hiszen darabonként értékesíthetőek, ráadásul a vágyott profitot is könnyen biztosítják. A gratinből pontosan annyit készíthetsz, amennyire szükség van, elkerülve a pazarlást. 

Mivel a kisütött gratin egy órán át tökéletesen megtartja a formáját és sokáig meleg is marad, büféétkeztetésre, házhozszállításra és cateringre is kiválóan alkalmas. Így karácsonykor, újévkor a legkülönbözőbb forgatókönyvek esetén is használhatod: mindegy, hogy a céges, családi és baráti összejöveteleket az éttermedben, egy külső helyszínen, esetleg otthon rendezik meg. A gratinek nagy előnye, hogy jól illenek az olyan alkalmi húsok mellé, mint a vadak vagy a marha, de a jellegzetesen karácsonyias ízekkel, mint a csonthéjasok vagy az aszalt gyümölcsök is jól kombinálhatók - tehát mind köretként, mint vegetáriánus fogások alapjaként megállják a helyüket! A laktató, kellemesen nagy méretű darabok akár önállóan, előételként vagy egy főfogás központi elemeként is jól használhatók. Szépen díszíthetőek is: egy kis fantáziával könnyedén egyedivé teheted a megjelenésüket.  

Az Aviko burgonyagratint kínálhatod önmagában, falatkaként (például füstölt lazaccsíkokkal díszítve) vagy húsételek köreteként (jó ötlet például a sertésszűz rose vargánya raguval, grillezett kakukkfüves cukkinivel). Kínálatunkban "ömlesztett" termékek is találhatóak, amelyek a gasztronorm rendszerhez igazodnak. Sütés közben a tallérok összeolvadnak és egységet alkotnak, így a végeredmény egy könnyű, egyenletes textúrájú köret lesz. Sőt, nem csupán köret! A GN gratinből önmagában is laktató, ízletes fogás készülhet, vegetáriánusok számára is ideális. 

Melyik ízt válaszd? Ha biztosra szeretnél menni, a két legnépszerűbb változatot, a sajtos és a brokkolis verziót ajánljuk. De akármelyik ízt választod is, a gratin garantáltan kiemel a versenytársak közül, miközben gyors, egyszerű és nagyon hatásos megoldást kínál az ünnepi csúcsidőszakban. Ne késlekedj tehát - töltsd fel időben a készleteket, tervezd meg a menüt, és gyűjtsd be a megkereséseket decemberre!