Hírek, újdonságok az Aviko Food Service világából

  • Az Utazás Kitagitja Az Elmet Hu (1)

Az utazás kitágítja az elmét – ágazati rendezvények, mint inspirációs források vendéglősök és szakácsok számára

Megosztva 18/10/2022

Egy étterem vezetése megköveteli, hogy figyelemmel kísérd a gasztronómia világát és fejlődését. Tudd meg, milyen szakkiállításokon és konferenciákon érdemes részt venned, hogy naprakész maradj a globális trendekkel kapcsolatban!

A vendéglátás dinamikus, de kihívásokkal teli üzletág, amely sok döntést igényel. Úgy érzed, hogy szükséged lenne egy új megoldásra vagy újszerű inspirációra, hogy fejleszd a vállalkozásod? Tekintsd meg a HoReCa ágazatnak szóló vásárokat és konferenciákat! Ezek remek lehetőségek arra, hogy értékes kapcsolatokat alakíts ki más vendéglátósokkal, tapasztalatot cserélj, és sokat tanulj azoktól, akik már leküzdötték a tieidhez hasonló kihívásokat.

A gasztronómiai vásárok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy:

Pihenj! A gasztronómia nehéz kenyér, akár az étterem tulajdonosa, akár franchise-üzemeltető, akár vállalkozó vagy. Egy iparági rendezvény remek alkalom arra, hogy meglátogasd a más városokban és országokban élő kollégáid, és kiszakadj a mindennapi monotonitásból, hogy aztán újult erővel térj vissza a munkába.

Tájékozódj és tanulj a legjobbaktól! Ennyi ember és ötlet egy helyen - biztos van olyan, amit még nem próbáltál ki. Talán egy új konyhatechnika, bevált üzleti gyakorlat vagy a legmodernebb technológia?

Ismerj meg új embereket! A vendéglátóipari konferenciák a világ minden sarkából mindenféle háttérrel rendelkező embert vonzanak, azonban mindannyiukban van egy közös vonás: a szakmai szenvedély, amiről órákig tudnak beszélgetni.

Hová menj tanulni?

Egy érdekes előadás meghallgatásához nem feltétlenül kell sok száz kilométert utaznod. Néha csak arra van szükség, hogy leülj a számítógép képernyője elé és érdekes újdonságokra bukkanj. A lényeg, hogy az esemény valóban megérje a befektetett időt és erőforrásokat. Nézd át listánkat, és döntsd el, melyik lesz az a rendezvény, amelyet mindenképpen be kell írni a naptárodba!

MAD szimpózium

A MAD Symposium a MAD Food által évente megrendezett koppenhágai konferencia. Ezt a szervezetet 2011-ben alapította René Redzepi, a világhírű séf, a koppenhágai Noma tulajdonosa, aki néhány éve már a világ legjobb étterme cím birtokosa. A MAD Symposiumon világhírű séfek és a globális HoReCa iparág krémje vesz részt: vendéglősök, újságírók és beszállítók. A MAD Symposium folytatása a MAD Academy, egy képzési program a fenntartható fejlődés és a hatékony gasztronómiai menedzsment területén. Aki éhes a tudásra, az részt vehet a MAD Hétfőkön, a kifejezetten gasztronómusoknak szóló nyílt előadásokon. Tudj meg többet a MAD kezdeményezésről itt.

San Pellegrino 50-es toplista

A San Pellegrino World's 50 Best Restaurants a világ legjobb éttermeinek rangos listája. A listát a gasztronómiai világ elitjeit tömörítő éves gála során jelentik be. A 2003-as első díjátadó után az eseményt több mint 10 évig Londonban rendezték meg. A díjátadó 2015-ben globális turnéra indult, amelynek állomásai New York (2016), Melbourne (2017), Bilbao (2018), Szingapúr (2019) és Antwerpen (2021) voltak. A rangos listán szereplő éttermek a globális gasztronómiai trendek vitathatatlan barométerei, és világszerte számos vendéglős számára viszonyítási pontot jelentenek. A rangsort több mint 1000 nemzetközi étteremszakértő készíti, és csak olyan éttermeket vesznek figyelembe, amelyek egyedülálló kulináris élményeket garantálnak.

Éttermi Franchise és Innovációs Csúcstalálkozó

Ha a franchise-étteremmenedzsment a területed, akkor ez az évente megrendezésre kerülő nashville-i tavaszi konferencia neked szól. A többnapos rendezvényen a legnagyobb amerikai franchise cégek képviselőivel találkozhatsz: Panera Bread, Oath Pizza, Fat Brands vagy Fazoli's. Az eseményre legutóbb 2022 márciusában került sor. A megvitatott témák között szerepelt a termékfejlesztés, a franchise-üzemeltetés, a marketing és a márkaépítés, valamint az új technológiák használata és bevezetése. Itt találsz információkat a jövő évi kiadásról és regisztrálhatsz is az eseményre.

Madrid Fusión Alimentos de España

A HoReCa iparág egyik legfontosabb kongresszusa, a Madrid Fusión minden évben Madridban kerül megrendezésre. A háromnapos kongresszus és vásár résztvevői inspiráló előadásokra, gyakorlati műhelymunkákra és érdekes kóstolókra számíthatnak. A rendezvény 2022 márciusában tartotta 20. jubileumi kiadását, amelynek címe A terméken túl volt. A rendezvényt az ökológia, a zárt körforgású gasztronómia, valamint az erőforrások kihasználása és a konyha, a vidék és a város közötti kapcsolat témájának szentelték. A madridi Fusión során a világ vezető séfjeinek előadásait hallgathatjuk meg, mint például Félix Jiménez, Luis Alberto Lera, René Redzepi és Eric Vildgaard. A 2023-as kongresszusra jegyek a hivatalos honlapon kaphatók.

San Sebastián Gastronómika

Olyan világsztárok, mint Alain Ducasse, Albert Adrià és Guillaume Gomez gyakran látogatják a San Sebastián Gastronomika-t, a világ egyik legfontosabb haute cuisine kongresszusát. Az esemény mottója "a kulináris kultúrák egyesítése". A kóstolókon kívül a napirend a résztvevők számára válogatott kreatív kulináris workshopokat is tartalmaz. Jelentkezz, használd ki ezt a lehetőséget, és vigyél haza új recepteket!

Il Salone Internazionale del Gusto

Az Il Salone Internazionale del Gusto egy nemzetközi slow food biennálé. 2022 szeptemberében rendezik meg újra (jegyekért keresd fel a hivatalos honlapot). Kezdeményezője a Slow Food International, egy társadalmi mozgalom, amely a hagyományos konyha védelmében érdekelt embereket tömöríti. Torino utcáin (szó szerint!) a világ minden tájáról érkező gazdákkal és termelőkkel találkozhatsz, akiket az élelmiszertermelés és az üzleti életben a fair play eszméje egyesít. Az eredeti termékek és helyi ételek kóstolása mellett a résztvevők érdekes előadásokra és workshopokra számíthatnak. A rendezvény nyitónapja igazi csemege, hiszen színes hangulata az olimpiai játékok megnyitóját idézi!

Bar Convent Berlin (BCB)

A Convent Berlin Bar a Reed Exhibitions Deutschland GmbH (RELX) által szervezett legnagyobb németországi bárszakmai vásár. Minden évben mintegy 80 országból érkező bártulajdonosokat, csaposokat, forgalmazókat és gyártókat fogad. A bemutatott termékek között nemcsak alkoholos és alkoholmentes italok, hanem kávé, tea, snackek vagy bártermékek is szerepelnek. A BCB meglátogatása remek lehetőség a termékújdonságok megismerésére és a szemináriumokon való részvételre. Az idei kiadásra októberben kerül sor. További információkért tekintsd meg a weboldalukat.

Forum Parabere

A Parabere egy független és nemzetközi nonprofit platform, amelyet Maria Canabal, a Gourmet, a Monocle, a VOGUE Casa és a L'Obs szabadúszó újságírója alapított. A Parabere rovatvezetői a gasztronómia világának női vezetői, valamint élelmiszer- és táplálkozási szakértők. Az évente megrendezett Parabere Fórumon, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, a gasztronómia női vezetői beszélnek a vendéglátóipar előmozdításáról, különös tekintettel a sokszínűségre és a nemek közötti egyenlőségre. Az idei kiadást "Redefining Leadership" címmel 2022 októberében tartják Mallorcán. Az eseményre való jelentkezéshez tekintsd meg a hivatalos honlapot.

Marca By BolognaFiere

A Marca by BolognaFiere kihagyhatatlan esemény az FMCG-szakemberek és az ágazatban a fenntartható megoldásokkal kapcsolatos innovációban és kutatásban részt vevő vállalatok számára. Az újdonságokkal teli kétnapos vásár alatt exkluzív képzéseken is részt vehetsz. Olvass tovább, hogy megtudd, miért érdemes idén Bolognába látogatni!

Multi-Unit Restaurant Technology Conference (MURTEC)

A MURTEC, azaz a Multi-Unit Restaurant Technology Conference minden év márciusában Las Vegasban kerül megrendezésre. Az esemény a technológiai innovációról szól a vendéglátásban. Az előadók között nagy amerikai, gyakran franchise rendszerben működő vendéglátóláncok képviselői szerepelnek, pl. CKE Restaurants, Restaurant Technology Network, Spyce, PF Chang's vagy Taco Bell. Idén a konferencia témája a digitális átalakulás az étteremben volt. Itt találod a jövő évi kiadás részleteit.

Nemzeti Éttermi Szövetség bemutatója

2023 májusában rendezik meg Chicagóban a National Restaurant Association Expo-t - az USA egyik legnagyobb éttermi expóját. Érdemes eljönni a széleskörű oktatási tevékenység miatt, amely az újdonságok és a legújabb iparági trendek bemutatását kíséri. Mindent megtudhatsz a helyiségek irányítására, az alkalmazottak toborzására, képzésére és megtartására vonatkozó stratégiákról, valamint a nyereség növelésének módjairól.

IMBIBE LIVE 2023

Ha tudni szeretnéd, mi újság van az italok világában, akkor 2023 júliusában Londonba kell utaznod erre a márkáknak, beszállítóknak, vásárlóknak és nagykereskedőknek szóló nemzetközi kiállításra! A kiállított termékek között szerepelnek bársnackek, sörök (kézműves termékek is), almaborok, más szeszes italok, borok, pezsgők, habzóborok, szénsavas italok, kávék, teák, koktélgépek és egyéb bárszükségletek. További részletek a hivatalos weboldalon.