Hírek

chilled products 1

Frissüljünk fel!

Megosztva 2019.10.01.

Az éttermek konyháin az idő jelenti az egyik legnagyobb kihívást, különösen csúcsidőben, amikor minden perc számít. Hogy a vendégek számára a legjobb élményt nyújthassák, át kell értékelniük a munkafázisokat és fontossági sorrendet kell felállítani a konyhában a minél optimálisabb időkihasználás érdekében.

Bővebben
Baked Potato Skins 1

A rohanó városi életvitel az étkezési szokásokat is megváltoztatja. A megszokott gyorsételeken túl egyre népszerűbbek a „csipegetős” azaz megosztható menük, a falatkák, melyek betekintést engednek új ízek világába.

Bővebben
vegan fast food 1

A vegán- és vegetáriánus étrendek népszerűségével együtt növekszik a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet. 2020-ra a vegán és vegetáriánus globális piac értéke eléri az 5 milliárd dollárt (Fitt Insider). Európa-szerte egyre több húsmentes étterem nyílik és a trend a vendéglátás szélesebb köre számára is remek lehetőség az étlap frissítésére.

Bővebben
Aviko Churros Loop Krokant Sfeer 6 Totaal

CHURROS2GO

Megosztva 2019.06.14.

A street food üzlet virágkorát éli, a nagyvárosi rohanásban a vendéglátás komoly hányada zajlik ezen a csatornán. A gyorsaság mellett a minőség és változatosság egyre nagyobb szerepet kap.

Bővebben
breakfast

A nyüzsgő nagyvárosban már a reggeli sem a régi… A rohanás életforma, egyre kevesebben szánnak időt arra, hogy hagyományos módon, otthon, az asztalnál ülve fogyasszák el a reggelit. A vendéglátóhelyekre beülő, későn reggeliző vendégek igényeihez illeszkedik a tízórai, a brunch - és végül így válik a reggeliből egész nap fogyasztható egyszerű, de tartalmas ajánlat, változatos gyorskaja. Trend vagy életstílus: a reggeli új utakat tör, és ez a vendéglátóhelyeket is arra ösztönzi, hogy fontolóra vegyék étlapjuk felfrissítését.

Bővebben
Aviko Sweet Diced Potatoes Susskartoffel Salat Mit Chorizo Und Tomaten 1

Édesburgonya trend

Megosztva 2019.03.18.

Az édesburgonya a burgonyafélék családján kívüli közösség tagja, de a konyhán ugyanúgy felhasználható, mint a „közönséges” burgonya. Kedvező élettani hatásai és íze miatt is egyre növekszik az érdeklődés iránta. A batáta rendszeres fogyasztása segít az immunrendszer karbantartásában, jó hatással van a koleszterinszintre, sőt magas béta-karotin és növényi szterin tartalmának köszönhetően segíthet a rák kifejlődésének megelőzésében is.

Bővebben
AvikoPRO

AvikoPRO – Az Aviko kulináris applikációja, mely számtalan inspirációt nyújt konyhája részére. Bárhol és bármikor, könnyedén hozzáférhet receptjeinkhez, és kedvére válogathat termékeink közül. Tegye fel kérdését értékesítési csapatunk tagjainak az AvikoPRO segítségével! Használatával naprakészen értesülhet újdonságainkról, a piaci hírekről és az aktuális trendekről.

Bővebben
Christmas Churros 2

Az ünnepi szezonban az ország tele van karácsonyi vásárokkal. Ezekben a szebbnél szebb egyedi ajándékok mellett ezernyi ízletes, „átmelegítő” ételajánlat sorakozik. A „street food” kitelepülések remek alkalmat nyújtanak a vendéglátás bevételének növelésére.

Bővebben
Christmas gratins 1

Karácsonyi Gratin ajánlatok

Megosztva 2018.11.22.

Nyakunkon az ünnepi szezon, családi események, vállalatok karácsonyi összejövetelei, újévi partik kiáltanak különleges ételsorokért. A vendégek ilyenkor elvárják az innovatív ajánlatokat, s ez a vendéglátásban dolgozók számára kihívásként jelentkezik, különösen, ha kicsi a konyha, kevés a személyzet, vagy rövid az elkészítési idő. „Miként különböztessem meg ajánlatomat a versenytársakétól?” – merül fel sokakban a kérdés.

Bővebben
halloween bites 2

HALLOWEEN AJÁNLAT

Megosztva 2018.10.18.

Halloween, az ősi kelta ünnep angolszász országokban divatos modern kori megünneplése idehaza is egyre több követőt vonz.

Bővebben
Vege trend

Veggie trend

Megosztva 2018.09.10.

A “vegánosodás” minden jel szerint a foodservice vezető irányzata lesz 2019-ben. A trendet többségében a még tudatosabb, etikusabb és egészségesebb étkezési alternatívát kereső fiatalabb vendégek “húzzák”. Ezt a jelzést számos gyártó, köztük az Aviko is felismerte.

Bővebben
Straight Churros 1

Ollé! Itt a churros ideje!

Megosztva 2018.08.23.

A churros Spanyolországból származik – főleg reggeliként fogyasztva nagyon népszerű ínyencség. Nehéz rátalálni az eredeti receptre, mivel a churros készítésének sok hagyománya van. Sokan tojást, vanília aromát, vaníliás cukrot, és hasonló „extrákat” adnak hozzá, de az autentikus tészta csak vízből, lisztből, sóból és egy kevés olívaolajból áll. Csak annyit kell tennünk, hogy az összetevőket egy könnyen gyúrható tésztává keverjük, majd rudakká formázzuk – legjobb esetben hagyományos churros készítő eszközzel.

Bővebben
New premium  packaging

Idén az Aviko újabb fontos lépést tesz a pálmaolaj felhasználásának csökkentésére azzal, hogy a nyár közepétől Premium hasábburgonyáinak (Super Crunch, Super Longs) elősütését napraforgóolajban végzi. A burgonyaspecialitások esetében ez a lépés már évekkel ezelőtt megtörtént, ahogy a legtöbb kiskereskedelmi terméknél is. A vendéglátásban a felhasználók jó része még pálmaolajat használ a termékek készre sütéséhez, de esetükben is egyre nő a napraforgóolajat választók száma. Különösen igaz ez a magas minőségű termékeket felszolgáló éttermeknél és vendéglátóhelyeknél, az Aviko vásárlóinál, akik maguk is úgy gondolják, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó napraforgó étolaj használatával vendégeik asztalára is egészségesebb étel kerülhet.

Bővebben
Millenials 1

Több kutatás mutatja, hogy napjainkban az ún. Y generáció (az ezredforduló környékén nagykorúvá lett fiatal felnőttek) rendelkezik a legnagyobb vásárlóerővel a piacon.

Bővebben
Focaccia zöldpaprikával, lilahagymával, uborkával és chilis sajtfalatkával

OSZTOZZUNK AZ ÉLMÉNYEKBEN!

Megosztva 2018.04.17.

Vendéglátóhelyen együtt tölteni az időt barátainkkal mindig kellemes kikapcsolódást jelent.

Bővebben