csaladi-husvet-az-ettermedben

Válságálló gasztrotippek 2.: Családi húsvét az éttermedben

A húsvét a legtöbb családban a közös ünneplésről szól, amit gyakran vidéki utazással, kirándulással kötnek össze. Teremts extra forgalmat egy szezonális ajánlat segítségével az ünnepek idején!

Új sorozatunkban tippeket adunk, hogy hogyan szerezhetsz plusz bevételt vállalkozásodban egy kihívásokkal terhelt időszakban. A második rész középpontjában a húsvét áll: teremts extra forgalmat egy szezonális ajánlat segítségével az ünnepek idején!  

A húsvét a legtöbb családban a közös ünneplésről, rokonlátogatásról szól, amit gyakran egy rövid vidéki utazással, kirándulással kötnek össze. Az ünneptől elválaszthatatlan a közös étkezés, amit akár a Te éttermedben is elkölthet a família. Vedd le a vendéglátás terheit a háziasszonyok válláról, és kínálj tradicionális, vagy éppen modern húsvéti menüt a családok számára!  

sikeres szezonális menü titka, hogy egyértelmű legyen a koncepciója – ez a húsvét esetében magától értetődő. Hogy pontosan milyen irányba indulsz el a húsvét apropóján, az viszont már rajtad múlik. A központi elem lehet egy hozzávaló, akár egy nemzeti konyha, színpaletta vagy valami teljesen egyedi és újszerű. Az italpárosítások és az olyan koncepciók, mint például az összes fogás dekonstruált változatának felszolgálása, szintén megfontolandó megközelítések. Tökéletes alkalom, hogy séfként megcsillogtasd kreativitásod és sokoldalúságod a különleges ajánlat során – ne hagyd veszni a lehetőséget!  

Nem valószínű, hogy a vendégeknek lehetőségük lesz mindent kipróbálni az étlapon, hacsak kifejezetten nem ezt tervezik. Bár nem érdemes túlságosan szűkös menüt kínálni – amely túl kevés választási lehetőséged ad és megfojtja a kreatív folyamatot –, fontos, hogy az ajánlat mégse legyen terjengős, és minden egyes étel erősen a témára összpontosítson. A különleges ízek mellé az éttermi környezet minőségi élményt is kínál, így érdemes az étkészletet, dekorációt is a húsvétra hangolni, hogy a vendégeidet magával ragadja a tavaszias, ünnepélyes hangulat.  

A különleges ajánlat általában meglepetésként éri az étterembe tévedőket – bár a legnagyobb rajongók lehet, hogy előzetesen, az étterem weboldalán, közösségi média felületein vagy telefonhívással felkutatják ezeket az információkat. Emiatt az újszerűség miatt a szokásosnál is fontosabb, hogy az egyes fogásokról világos leírást adj. Az összetevők és az ízek ismertetése tisztázhatja a félreértéseket, és arra ösztönözheti a vendégeket, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, és kipróbáljanak egy új ételt. A leginkább célravezető, ha a receptek hagyományos vagy közismert nevét használjuk, mivel ez gyakran vonzóbb, mint az étel főbb összetevőinek megnevezése.  

A húsvéti menü összeállítása során vedd figyelembe az ételek felszolgálásának időtartamát, a várható vendégek számát és olyan gyakorlati szempontokat, mint a költségek és a különleges, a szokásos ételekhez nem használt összetevők szükségessége. Vegyük a Thrillist által megosztott, 10 előételt, 10 főételt és hat desszertet tartalmazó általános menüszabályt, és csökkentsük ezt nagyjából 50 vagy 75 százalékkal. Ezután nem marad más hátra, mint a lehetőség meghirdetése: az asztalfoglalást különösen érdemes ajánlani ilyenkor, hiszen a saját felkészülésünket is megkönnyítjük azzal, ha tervezhető a nálunk ünneplők száma.  

Érdemes elgondolkodni azon is, hogy házhoz rendelhetővé tedd a húsvéti vacsorát: a Super Crunch Premium hasábburgonyára és a rendkívül elegáns burgonyagratinre most is számíthatsz. Mindkettő hosszan forró és friss marad, így nem sínylik meg az utazást – ne felejtsd el kommunikálni ezt a piaci előnyt a megrendelőid felé, hiszen ezzel könnyen kitűnhetsz a versenytársaid közül!  

Egy szezonális menü kidolgozása sok gondolkodást igényel, de a megtérülése különösen nagy arányú lehet. Ne félj kísérletezni és szélesíteni a látóköröd, amikor húsvéti ajánlaton töprengsz!