blog-a-legjobb-vendeglatos-iskolak-europaban-képezd magad-toabb

A legjobb vendéglátós iskolák Európában – képezd magad tovább!

Olyan intézményeket mutatunk be, ahová érdemes beiratkoznia azoknak, akik a legmagasabb szinten szeretnék képezni magukat a vendéglátás területén.

Európa még mindig a világ gasztronómiai központjának számít. Számos híres és népszerű étel innen származik, így nem véletlen, hogy az öreg kontinens tele van híres vendéglátós iskolákkal és szakácsképző központokkal. Az alábbiakban olyan intézményeket mutatunk be a SOEG segítségével, ahová érdemes beiratkoznia azoknak, akik a legmagasabb szinten szeretnék képezni magukat. Az említett iskolák a tanfolyamok díja és időtartama tekintetében nagyon különböznek, így mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus opciót.

1. Le Cordon Bleu, Párizs

Ez talán a legismertebb szakácsiskola, amely ma már világszerte iskolahálózatot működtet, és többek között a francia haute cuisine-t tanítja. Az intézmény 35 kampusszal rendelkezik 20 országban, ahol vendéglátás-menedzsmentet, konyhaművészetet és gasztronómiát oktatnak. Az 1895-ben indult intézetnek a legjobb szakácsokból és mesterekből álló alumni hálózata is van. 

2. Kulináris Művészeti Akadémia, Svájc

Szintén világ egyik legjobb kulináris iskolájaként tartják számon. Ez az egyetlen olyan vendéglátóipari iskola, amely szerepel a neves QS világranglistáján, amely a legjobb egyetemeket listázza. Az itteni képzés a főzés minden aspektusát lefedi, a diákok az iparág legjobbjaitól tanulhatnak. A főiskola diplomát, alap- és mesterképzést kínál. Külön vegetáriánus főzőtanfolyamok is szerepelnek a portfóliójában. A Le Bouvret-ben, Brigben és Luzernben található Kulináris Művészetek Akadémiája a legmegfelelőbb hely a leendő mesterszakácsoknak: a csúcstechnológia, az innováció és az iparági szakértők biztosítják, hogy az intézet a jövő gaszro-éllovasainak a központja legyen. 

3. Le Marmiton, Franciaország

A Le Marmiton vagy La Mirande Franciaország egyik legrégebbi kulináris iskolájaként ismert. A La Mirande szálloda is egyben, amely a franciaországi Avignonban található. Itt a séf asszisztense és a helyi kontroller egy maximum 10-12 fős csoportot tanít a szakácsmesterségről, a konyhaművészetről és a különböző konyhákról.

Az órák naponta 3 alkalomra vannak beütemezve, hogy különböző műszakokban tanítsák a diákokat: a reggeli, délutáni és esti időszakban. A belső tér, valamint a szálloda építészete olyan gyönyörű, hogy különösen inspiráló lehet a diákok számára, hogy megtanulják a világ legjobb ételeit főzni. Egy tanfolyam 3 szekciót foglal magába: előétel, főétel és édesség. A diákok végigkövethetik, ahogyan a séf a legjobb technikákkal és készségekkel felszerelkezve készíti el ezeket. 

4. Menfi, Olaszország

Menfi Szicíliában található, a szicíliai ételek pedig az olasz konyhán belül is kiemelkedőnek számítanak. Az iskola megtanítja a diákokat tökéletes pizzát, valamint házi tésztát készíteni az arab és európai alapanyagok segítségével. A tanfolyam egy héten át tart, az órákat egy 18. századi, mesébe illő villában tartják. A villa egy olyan család tulajdona, amely szintén nagyon szeret főzni.

5. Vallicorte, Olaszország

Ha jártál már olyan iskolába, ahol nem beszélték a nyelved, megtapasztalhattad, milyen nyelvi akadályok közepette tanulni. A Vallicorte talált megoldást erre a problémára. Az iskola a diákokat nemzetiségük, nyelvük és nyelvtudásuk szerint csoportosítja. Az iskola Toszkánában, Olaszországban található, az órák pedig egy kertes területen zajlanak. A diákok egy része a villában is megszállhat. A villából kialakított iskola nagyon szép, felújított állapotú. Egy oktató vagy séf és két segítő dolgozik azon, hogy a tanulók megtanulják az alapvető főzési folyamatokat, amelyekről csak hitték, hogy már tudják őket. 

6. L'Ecole de Cuisine, Franciaország

Ez a fantasztikus iskola a franciaországi Bordeaux-ban található. Franciaország egyik legkedveltebb étterme, a Le Chapon láncához tartozik. Az órák keddtől csütörtökig tartanak, kétnyelvűen, angolul és franciául. A főzés során a tökéletességre és a higiéniára törekszenek. A tanfolyamok az amerikai délnyugati stílusú főzésre összpontosítanak, a francia konyhával kiegészítve: izgalmas kombináció! 

7. Gualtiero Marchesi Gourmet szakácsiskola, Olaszország

Az iskola tulajdonosa Marchesi, egy neves szakács. Iskolája az olaszországi L'Albertában található. Marchesi nemcsak a főzés mestere, hanem jó tanár is. Heti három napot tanít, maga termeli a fűszernövényeit és az élelmiszer-alapanyagokat. Nem csoda, hogy a diákjai odavannak érte! 

8. Casa Ombuto, Olaszország

Ez az iskola szintén a Casentino-völgy hegyvidéki oldalán található Toszkánában, Olaszországban. A diákokat egy nagyon jól felszerelt ház fogadja gyönyörű kilátással és medencével. Egy jó hírű házaspár, Michelle és Carla vezeti ezt az iskolát. Az egyhetes tanfolyamon a házaspár alap- és mesterkurzusokat tart a diákoknak. A főzőtanfolyamok délután kezdődnek.

9. Ballymaloe főzőiskola, Írország

Délutáni főzőbemutatóktól 12 hetes, okleveles tanfolyamokig, és minden, ami a kettő között van: ebben a szakácsképző intézetben a legkülönbözőbb képzéseket találod. A rendkívül népszerű intézmény online lehetőségeket is kínál, így otthonról is van lehetőség tanulni. Az 5 hetes nyári képzési program az egyik legnépszerűbb választás.

10. Promenades Gourmandes Paule Caillet-vel, Párizsban

A Promenades Gourmandes Paule Caillet-vel az illatok földjén, Párizsban, Franciaországban található. Ez az iskola nem kínál szállást a tanulóknak. Az órákat hétvégén tartják a De Crillon hotelben. Paule Caillet sokféle főzőtanfolyamot tart, beleértve a kulináris és a konyhai tanfolyamokat is. A egyik legjobb iskolaként tartják számon.