A sütés 10 aranyszabálya

  • Aviko_website_ned_snackbar_010[1]

Az ideális Aviko terméknek aranyszínűnek és ropogósnak kell lennie. Íme néhány szabály, ami lehetővé teszi, hogy vendégeinek ilyen termékeket kínálhasson.

1. szabály - Sem túl sokat, sem túl keveset - éppen annyit, amennyit kell...

A termék és a sütőolaj ideális aránya 1:10 (pl. 0,5 kg Aviko terméket 5 liter zsiradékban kell sütni).

2. szabály - Megfelelően forrósítsa fel a hangulatot! :)

Kizárólag fagyasztott termékeket süssön a csomagoláson megadott hőmérsékleten. Így kevesebb zsiradékot szívnak magukba, és sokkal finomabbak.

3. szabály - Egyszer, de akkor jól! Ne süssön újra!

Az egyszer már elkészített terméket nem szabad ismét kisütni. Ilyenkor elveszíti ropogósságát, és több zsiradékot szív magába.

4. szabály - Számít az idő!

Tartsa be a csomagoláson megadott sütési időt.

5. szabály - Felrázva és megkavarva vagyunk a legjobbak!

Sütés közben néhányszor rázza meg a kosarat. Miután kivette a kosarat a fritőzből, rázza le róla a zsiradékot - így a termék étvágygerjesztő és ropogós lesz.

6. szabály - A kevesebb többet jelent!

Az egyes sütési időszakok között ne kapcsolja ki a fritőzt, csökkentse a hőmérsékletet 150°C-ra.

7. szabály - Ami mindenre jó, az legtöbbször semmire sem való ;(

Ne süsse az Aviko termékeket korábban más termékekhez, pl. halhoz vagy hamburgerhez használt olajban.

8. szabály - Ropogtatni jó!

A terméket sütés után azonnal szolgálja fel. Ne sózza meg, mert veszít ropogósságából, hagyja azt a vendégre…

9. szabály - Fő a jó társaság!

A sütéshez használjon a gasztronómiában alkalmazott, professzionális zsiradékot.

10. szabály - Már elromlottál, és tudom is, hogy mit teszek...

Rendszeresen cserélje ki a zsiradékot a fritőzben.

Jó tanács: Töltse le a fenti PDF fájlt, nyomtassa ki, és függessze ki a konyhában - hadd emlékezzen minden dolgozó arra, hogy be kell tartani ezeket a szabályokat.