Aviko Burgonyatáskák Gouda sajttal töltve, salátán, grillezett mogyoróhagymával, sült paprikával és spenóttal

Burgonyatáskák Gouda sajttal töltve, salátán, grillezett mogyoróhagymával, sült paprikával és spenóttal

Összetevők

10 adag

Aviko Burgonyatáskák Gouda sajttal töltve, salátán, grillezett mogyoróhagymával, sült paprikával és spenóttal

Elkészítési mód

  1. Készítsük el a Gouda sajttal töltött Aviko burgonyatáskákat, a csomagoláson található javaslat szerint.
  2. Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk negyedekre. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá egy kis sót, és grillezzük 3-4 percig.
  3. A paprikákat félbevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk egy kis sóval, és 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg kissé meg nem pirulnak. Vegyük ki a paprikákat, tegyük őket egy tálba, és szorosan fedjük le a tálat fóliával.
  4. Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá egy kis sót és citromhéjat, majd keverjük össze az egészet.
  5. Hámozzuk meg a paprikát, és tépjük csíkokra. A megmaradt levet tegyük félre egy tálban.
  6. Vágjuk félbe a paradicsomokat.
  7. Helyezzük a spenótot, a paprikacsíkokat, a grillezett mogyoróhagymát és a paradicsomot a tányérokra. Melegítsük fel a paprikalevet, és főzzük össze az olívaolajjal, hogy mártás készüljön belőle.
  8. Helyezzük a Gouda sajttal töltött Aviko burgonyatáskákat a salátára, és locsoljuk meg az egészet a paprikaszósszal.