100-ban-novenyi-alapu

100%-ban növényi alapú

HOZZÁVALÓK

AVIKO

8 Plant-based Chicken Pops Csirkehúsízű falatkák
8 Plant-based Chili Cheezz Nuggets Sajtízű falatok csilipaprikával
300 g Sweet Potato Fries Édesburgonya hasábok

EGYÉB

fél avokádó
1 adag pirított csicseriborsó*
100 g szójabab
75 g sózott mandula
75 g (fokhagymás) olívabogyó

SZÓSZOK

75 g fűszeres sültpaprika krém*
1 adag növényi lime-os aioli*
1 adag növényi kókuszjoghurtos tzatziki*

100-ban-novenyi-alapu

*FŰSZERES PÖRKÖLT CSICSERIBORSÓ - 4 ADAG

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
Öblítsünk le 500 grammnyi konzerves csicseriborsót egy szűrő segítségével. Terítsük ki egy tiszta konyharuhára, és tapogassuk szárazra. Távolítsuk el a leváló héjakat. 
Keverjük össze a csicseriborsót 1 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál füstölt paprikaőrleménnyel, 1 teáskanál őrölt curryvel, 1 teáskanál őrölt fokhagymával és sózzuk ízlés szerint. 
Terítsük szét a csicseriborsót egy tepsiben, és süssük 30-35 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Félidőben forgassuk meg őket; ne süssük túl sötétre!
Hagyjuk kihűlni a csicseriborsót, és tároljuk légmentesen záródó edényben.

VEGÁN LIME-OS AIOLI - 4 ADAG

Fűszerezzünk meg 250 g növényi aiolit 2 lime héjával és levével.
Az aiolit egy tiszta üvegben a hűtőben tároljuk.

KÓKUSZJOGHURTOS TZATZIKI - 4 ADAG

Keverjünk össze 500 g kókuszjoghurtot 3 finomra reszelt fokhagymagerezddel és 3 durvára reszelt mini uborkával. Ízesítsük a tzatzikit sóval és borssal. A tzatzikit egy tiszta üvegben hűtőben tároljuk.